Van der Hoorn: "Voor mij zou uitspelen van het seizoen top zijn"

26 mei 2020 – Mike van der Hoorn had de hoop om dit seizoen in actie te komen al enigszins opgegeven, maar door de coronacrisis en het stilliggen van het Championship koestert hij toch weer hoop. De 27-jarige verdediger is hersteld van een zware knieblessure en hoopt zich nog te kunnen laten zien bij Swansea City.

Van der Hoorn: "Voor mij zou uitspelen van het seizoen top zijn"

De oud-Ajacied liep in december een zware kwetsuur op en was er al vanuit gegaan dat hij dit seizoen op zijn buik kon schrijven. Door de coronacrisis lonken er toch weer speelminuten, aangezien de competitie in juni mogelijk wordt hervat. De verdediger beschikt over een aflopend contract en zou zich graag nog bewijzen. "Wij zijn afhankelijk van wat er in de Premier League gebeurt", zegt hij tegen Voetbal International. "Als ze daar weer gaan voetballen, zullen wij wel gaan volgen. Voor mij zou het top zijn als het seizoen uitgespeeld zou worden. Ik nader het einde van mijn revalidatie en hopelijk kan ik toch nog wat wedstrijden spelen."

De 27-jarige verdediger weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Zijn contract bij Swansea loopt af en een langer verblijf wil hij nog niet helemaal uitsluiten. "De markt is vrij stil, clubs wachten af", vertelt de verdediger. "Veel competities zijn nog niet uitgespeeld, waardoor de eindstand ook nog niet bekend is en clubs niet weten met welk budget zij aan de slag kunnen. Er is wel wat interesse, maar dat is niet concreet. Ik zit ook in een andere situatie, omdat ik lang geblesseerd ben geweest. Het zou voor mij dus heel goed zijn als er nog gevoetbald gaat worden en ik nog in een paar wedstrijden kan meedoen. Zodat ik kan laten zien dat ik er weer ben." Van der Hoorn is bezig aan zijn vierde seizoen in Wales.

Eredivisie

gerelateerd