Witte rook: toestemming om Premier League te hervatten

30 mei 2020, 17:31

In Engeland is er positief nieuws naar buiten gekomen wat betreft de hervatting van de Premier League. De overheid heeft zaterdag namelijk groen licht gegeven aan het terugkeren van professionele sport in Engeland vanaf 1 juni. Dat betekent dat de hervatting van de Premier League op 17 juni doorgang kan vinden.

De Premier League kondigt dat zelf aan. Uiteraard zitten er strike voorwaarden aan het hervatten van de competitie en zal er achter gesloten deuren gespeeld worden. Het is in ieder geval belangrijk dat de overheid zijn gratie heeft verleend aan het hervatten van de competitie.

Er werd deze week al een datum geprikt voor de herstart van de Premier League. De bal in de Engelse competitie gaat op woensdag 17 juni weer rollen. Dan worden de laatste twee wedstrijden van speelronde 29 gespeeld: Manchester City - Arsenal en Aston Villa - Sheffield United. In het daaropvolgende weekend staat een volledige speelronde op het programma.

Woensdag stemden de Premier League-clubs unaniem voor het trainingen zonder beperkingen. De clubs trainden alweer een tijdje, maar deden dat in kleine groepjes en met voldoende onderlinge afstand. Fysiek contact tussen spelers is weer toegestaan, zoals bij tackles, maar onnodig fysiek contact moet zoveel mogelijk worden vermeden.

Als de twee inhaalwedstrijden zijn gespeeld, komen alle teams nog negen keer in actie. Liverpool wordt hoogstwaarschijnlijk voor het eerst sinds dertig jaar landskampioen. De voorsprong op nummer twee Manchester City, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt 25 punten. De strijd om de Europese tickets en de degradatiestrijd is een stuk spannender.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen