Lukkien wees Twente af vanwege nieuw contract bij Emmen

22 juni 2020, 18:21

FC Emmen-trainer Dick Lukkien heeft een uitnodiging van FC Twente afgewezen omdat hij net een nieuw contract heeft getekend in Drenthe. De oefenmeester wilde om die reden het gesprek niet aangaan in Enschede. "Misschien zou niet iedereen dat doen, maar ik moet met mezelf leven. Deze club heeft mij een kans gegeven."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Lukkien werd benaderd voor de vacature die FC Twente afgelopen week met Ron Jans invulde. "Ze wilden een gesprek maar ik vond na even nadenken dat ik dat niet kon doen. Dat vond ik niet kies", aldus de coach, die met zijn nieuwe contract nog genoeg potentie ziet bij FC Emmen de komende jaren.

"Ik zie de ambitie en de potentie. En wat is nou een goed moment om weg te gaan? Co Adriaanse deed het heel goed bij AZ. Daarna kwam Louis van Gaal en die kon het zogenaamd niet beter doen maar die werd vervolgens kampioen", zegt Lukkien. "Omdat die uitwedstrijden beter kunnen. We hebben op dit moment een goede ploeg, als we kunnen doorselecteren kunnen we nog beter worden. Daar heb ik vertrouwen in."

Lees ook: Lukkien wees toenaderingspoging van FC Twente af

Rel rondom Derksen

Verder werd Lukkien door het Dagblad van het Noorden gevraagd naar zijn mening in de rel rondom Veronica Inside. "Ik zie Derksen niet als racist", stelt Lukkien. "Hij discrimineert wel, maar niet op basis van huidskleur of ras. Ik heb de uitzending ook gezien. De grap die hij maakte is niet van een niveau dat mensen er blij van worden, dat kan. Het was geen geslaagde grap, een verkeerde timing. Maar hij heeft het recht om te zeggen wat hij wil."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen