Stam stuurt De Boer richting uitgang MLS-toernooi

16 juli 2020, 17:36

Jaap Stam heeft Frank de Boer zo goed als zeker uitgeschakeld in het MLS-toernooi. Het FC Cincinnati van Stam toonde zich donderdagmiddag te sterk voor een negental van Atlanta United: 0-1. Voor Stam betekende het tevens zijn eerste zege als trainer van Cincinnati.

In het MLS is back toernooi verloren de Nederlandse trainers hun eerste wedstrijd. Cincinnati ging met 0-4 flink onderuit tegen Columbus Crew, terwijl Atlanta zijn meerdere moest erkennen in New York Red Bulls (0-1). Op papier gold De Boer als favoriet in het onderonsje met Stam, maar een vroege rode kaart van Jake Mulraney gooide de plannen van Atlanta in duigen.

Mulraney pakte al in de 26ste minuut zijn tweede gele kaart en moest dus vertrekken. Met een man minder wist Atlanta geen vuist te maken tegen Cincinnati, waar de niet fitte Jürgen Locadia en Siem de Jong ontbraken. Omdat het de ploeg van Stam ontbeerde aan ideeën, werd het een weinig vermakelijk schouwspel. Pas in de slotfase van de eerste helft viel er wat te beleven.

Diep in de blessuretijd van maar liefst zeven minuten, beging Maikel van der Werff een domme overtreding op de achterlijn van de eigen zestien. De voormalig verdediger van PEC Zwolle en Vitesse veroorzaakte daarmee een strafschop. Echter hoefde Cincinatti-doelman Przemyslaw Tyton niet in actie te komen. Het was millimeterwerk, maar de videoscheidsrechter van dienst constateerde buitenspel voordat Van der Werff de overtreding maakte.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde amper. Cincinnati had de bal, maar het ontbrak de spelers aan creativiteit. De tien van Atlanta kwamen er helemaal niet meer uit. Een paar minuten na het uitvallen van Van der Werff wist Cincinnati de man-meer-situatie toch uit te buiten. In de 76ste minuut zag Frankie Amaya doelman Brad Guzan te ver voor zijn doel staan en profiteerde hij daarvan met een fraai afstandsschot.

In het restant wist Cincinnati de zege over de streep te trekken. Ook in de blessuretijd, die dit keer ruim tien minuten duurde. Atlanta eindigde zelfs nog met tien man, omdat invaller JJ Williams een rode kaart kreeg voor natrappen. Hij werd van het veld gestuurd na ingrijpen van de videoscheidsrechter. Daarmee werd de deceptie voor De Boer en consorten compleet. In de laatste groepswedstrijd heeft Atlanta een wonder nodig, Cincinnati kan donderdagnacht (Nederlandse tijd) tegen New York Red Bulls de volgende ronde veiligstellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen