Echteld vindt na vertrek bij PSG onderdak bij PEC Zwolle

1 augustus 2020, 16:20

Leeroy Echteld is per direct toegevoegd aan de technische staf van PEC Zwolle. De trainer zat sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain in mei vorig jaar zonder club. In Zwolle gaat Echteld aan de slag als assistent van het eerste elftal en het beloftenteam.

Daarnaast krijgt hij de verantwoordelijkheid over de begeleiding van talenten van het O21-team naar het eerste elftal, gaat hij bij de hoofdmacht de spitsen trainen en zal hij op het gebied van wedstrijdanalyse werkzaamheden uitvoeren. Echteld werd in de zomer van 2018 aangesteld als trainer van het tweede team van Paris Saint-Germain, dat een jaar later plots ophield met bestaan.

"PEC is een mooie en gevestigde club in de Eredivisie. Er staat een goede selectie om mee te werken, de overstap naar natuurgras is gemaakt en ik begreep zelfs dat de seizoenkaartverkoop vanwege doorslaand succes is stopgezet. Deze club bruist aan alle kanten en ik ben dan ook heel blij hier neer te strijken. Ik kan niet wachten om met de jongens op het veld te staan", reageert Echteld.

Mike Willems, technisch manager, is blij dat PEC Zwolle erin geslaagd is een 'voetbaldier' in huis te halen. "Zowel als speler, maar ook als trainer heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. In zijn periode bij AZ heeft hij, eerst als jeugdtrainer en later als assistent, talenten beter gemaakt en liepen de spelers met hem weg. Met zijn voetbalkennis, drive en mentaliteit is Leeroy een aanwinst voor onze club en ik ben dan ook zeer content hem aan onze technische staf toe te voegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen