Amateurwedstrijd halverwege gestaakt vanwege coronageval

1 augustus 2020, 16:05

De oefenwedstrijd tussen SC Genemuiden en VV Kollum heeft zaterdag slechts een helft geduurd. Het vriendschappelijke duel werd halverwege gestaakt omdat bleek dat een speler van Kollum positief heeft getest op het coronavirus. Die speler was overigens niet aanwezig in Genemuiden, waar de wedstrijd werd gespeeld.

Het oefenduel duurde slechts 35 minuten, daar de teams hadden afgesproken om twee keer 35 minuten te voetballen. Genemuiden leidde halverwege met 6-0, mede door vier doelpunten van oud-prof Omar Kavak.

In Eindhoven ging vrijdagavond de oefenwedstrijd tussen PSV en UNA niet door omdat een speler van de amateurclub het coronavirus onder de leden bleek te hebben. Vijf kwartier voor de aftrap kreeg de speler te horen dat hij besmet was. PSV speelde vervolgens een onderling oefenduel, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde.