Maguire veroordeeld voor drie strafbare feiten

25 augustus 2020, 19:07   Bijgewerkt: 25 augustus 2020, 19:24

Harry Maguire zit heel diep in de problemen. De aanvoerder van Manchester United is dinsdag door de rechter schuldig bevonden aan drie strafbare feiten, te weten 'zware mishandeling', 'verzet tegen arrestatie' en een 'herhaalde poging tot omkoping'. De voetballer was betrokken bij een vechtpartij met een andere groep Engelsen en moet daarvoor flink boeten. Hij heeft de eerste strafeis gehoord: een gevangenisstraf van ruim 21 maanden, maar wel voorwaardelijk.

Dat schrijft Sky Sports althans, op basis van de rechtszaak die dinsdag liep. De verdediger zou bij zijn arrestatie geprobeerd hebben om zich vrij te kopen, nadat hij in de boeien was geslagen door agenten. "Weet je wie ik ben? Ik ben de aanvoerder van Manchester United, ik ben erg rijk, ik kan je geld geven, ik kan je betalen, laat ons alsjeblieft gaan", zou hij hebben gezegd. Het werd echter genegeerd door de agenten. 

Ondanks het incident werd Maguire wel gewoon opgenomen in de selectie van de nationale ploeg van Engeland en hij kreeg de steun van bondscoach Gareth Southgate, die het opnam voor Maguire. De rechter in Griekenland heeft hem echter veroordeeld voor drie strafbare feiten, waardoor hij niet alleen schuldig is, maar ook nog een straf boven het hoofd hangt.

Lees ook: Maguire vecht met politie en belandt achter Griekse tralies

De speler van United vierde met zijn broer Joe en hun vriend Christopher Sharman een vakantie op het Griekse eiland Mykonos. Hoewel hij wel werd vrijgelaten na de bewuste nacht, werd het proces tegen hem wel in gang gezet. Hij heeft de eerste strafeis gehoord: een gevangenisstraf van ruim 21 maanden. Omdat het een voorwaardelijke straf betreft, hoeft hij vermoedelijk niet te brommen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen