Ten Hag lyrisch: "Hij wordt dominanter, dicteert, neemt initiatief en toont leiderschap"

19 maart 2023, 00:05
Ten Hag lyrisch:

Harry Maguire is de afgelopen seizoenen regelmatig het mikpunt van flinke kritiek geweest bij Manchester United, maar trainer Erik ten Hag heeft nog steeds vertrouwen in de verdediger. Afgelopen donderdagavond maakte Maguire de volle 90 minuten vol in het Europa League-duel tegen Real Betis (0-1 overwinning) en de Nederlandse oefenmeester heeft daar positieve dingen uit gehaald. In aanloop naar de kwartfinale van de FA Cup tegen Fulham FC ging Ten Hag dieper in over de situatie van Maguire.

De 30-jarige Engelsman begon het seizoen nog als aanvoerder, maar verloor onder Ten Hag al na enkele wedstrijden zijn basisplaats. Desondanks is een terugkeer van Maguire nog niet uitgesloten, zo gaf hij aan. "Ik ben erg blij met de vooruitgang die Harry op dit moment aan het boeken is", begon Ten Hag. "Hij wordt dominanter, dicteert, neemt initiatief op het trainingsveld. We zagen in Sevilla tegen Betis dat hij ook leiderschap toont, vooral in het initiatief nemen en het dicteren van de wedstrijd", is hij lovend.

Nieuw toptalent

Op de persconferentie ging Ten Hag ook dieper in op de ontwikkeling van Facundo Pellistri (21). De Uruguayaanse middenvelder kreeg de afgelopen wedstrijden steeds meer speeltijd van Ten Hag, onder meer door de blessure van Christian Eriksen en de schorsing van Casemiro, en mocht tegen Betis ook de volledige wedstrijd in actie komen. "Je moet het verdienen", stelt Ten Hag. "Wij zullen hem daarbij helpen. De manier van spelen, de cultuur, wij zullen hem helpen. De coaches werken hard met hem, maar aan het einde van de dag moeten de spelers zelf hun kansen grijpen. Ze moeten die kansen verdienen door elke dag te presteren, binnen en buiten het veld", is hij duidelijk.

Onder Ten Hag beleefden dit seizoen al meerdere spelers hun doorbraak en ook Pellistri heeft volgens hem die potentie. "Hij heeft de vaardigheden om net zo te presteren als anderen die uit de jeugd doorbreken, zoals Garnacho en Kobbie Mainoo. Pellistri is ook zoals zij. We hebben dus meer spelers die dat kunnen, maar je moet een bijdrage leveren aan het team. Manchester United is geen plek waar we het geduld kunnen hebben om het tien wedstrijden te proberen. Nee, je moet presteren", aldus Ten Hag. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen