Stengs en Vlaar hebben basisplaats in duel met Plzen

26 augustus 2020, 15:27

AZ treedt op oorlogssterkte aan tegen Viktoria Plzen. Dat betekent dat zowel Calvin Stengs en Ron Vlaar een basisplaats hebben in het duel van de Champions League-voorronde. Beide spelers misten een groot deel van de voorbereiding en konden in oefenwedstrijden geen wedstrijdritme opdoen. AZ trapt woensdagmiddag om 16.30 uur af tegen de nummer twee van Tsjechië.

Arne Slot maakte dinsdag al kenbaar dat beiden de race tegen de klok hadden gewonnen. Wel moest de trainer van AZ nog bepalen of hij Stengs en Vlaar gelijk zou opstellen. Hiervoor is dus gekozen. Vlaar vormt samen met aanvoerder Teun Koopmeiners het centrale duo. Calvin Stengs staat op zijn vertrouwde positie voorin en is de levensgevaarlijke voorhoede van vorig seizoen met Myron Boadu en Oussama Idrissi in ere hersteld.

Aan de zijde van Viktoria Plzen start een oude bekende van AZ. Ondrej Mihalik staat in de basis. De aanvaller werd vorig seizoen al verhuurd aan de Tsjechen en deze zomer kwam het tot een definitieve transfer. Mede door blessureleed brak hij in Alkmaar nooit door.

Opstellingen

AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Stengs, Boadu, Idrissi

Viktoria Plzen: Hruska; Havel, Hejda, Brabec, Limbersky; Bucha,

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen