Karsdorp onderdeel van veranderingen op back-posities Atalanta

1 september 2020 – Rick Karsdorp (25, op archiefbeeld) speelt komend seizoen zeer vermoedelijk namens Atalanta Bergamo. De rechtsachter van AS Roma wordt komend seizoen gehuurd door de Nederlandse enclave van onder andere Marten de Roon. Sowieso staat er op de backposities het nodige te gebeuren voor I Nerazzurri: Timothy Castagne en mogelijk ook Robin Gosens verkassen naar Leicester City. Ook Hans Hateboer lijkt op weg naar de uitgang.

Karsdorp onderdeel van veranderingen op back-posities Atalanta

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Daarmee geven de backposities de nodige kopzorgen in Bergamo momenteel. Karsdorp moet volgens transferspecialist Gianluca di Marzio in elk geval zorgen voor meer mogelijkheden komend seizoen op de backposities. De Nederlander wordt gehuurd van AS Roma, met de optie tot koop voor zeven miljoen euro. Het gerucht gaat dat die verplicht gelicht moet worden, als de back zestig procent van de duels speelt. Afgelopen seizoen was hij nog op huurbasis van Feyenoord, maar die konden hem voor het komende jaar simpelweg niet betalen. Zijn contract in Rome loopt nog door tot en met de zomer van 2022. 

Karsdorp kan worden gezien als de directe vervanger van Castagne, die hard op weg is naar Leicester City. De Belg moet voor 25 miljoen daar de opvolger worden van Ben Chillwell, die naar Chelsea is vertrokken. De laatste geruchten zijn echter niet alleen dat Castagne naar de Premier League vertrekt, maar The Foxes ook Robin Gosens willen betrekken bij de transferdeal. De Nederlander annex Duitser zou samen met Castagne liefst vijftig miljoen euro op moeten brengen bij Atalanta.

Lees ookHateboer heeft vertrekwens bij Atalanta: "Goed moment"

Het zou wel betekenen dat er op de backposities het nodige verandert bij Atalanta, want Hateboer sprak eerder ook zijn vertrekwens al uit bij de Serie A-club. Daar reageerde trainer Gian Piero Gasperini eerder vandaag (dinsdag) niet bepaald vrolijk op. "Ik vond de uitspraken van Hateboer onprettig", aldus de Italiaanse coach, die in tegendeel tot de Nederlander wél denkt dat er komend seizoen nog meer te halen valt voor Atalanta. "We moeten altijd onszelf willen verbeteren." Welke gevolgen de woorden van Hateboer hebben, is niet bekend. Concrete clubs voor hem worden er nog niet genoemd. Zeker is dat er op de backposities veel zal veranderen komend seizoen bij Atalanta, waarbij de komst van Karsdorp en het vertrek van Castagne zekerheden lijken.

Reacties

Premier League

gerelateerd