Van Hooijdonk: "Ik denk wel dat het perspectief veranderd is"

15 september 2020 – Sydney van Hooijdonk was maandagavond met twee doelpunten goud waard voor NAC Breda tegen FC Den Bosch (2-1). En dat terwijl een paar dagen geleden bekend werd dat de twintigjarige spits gratis kan worden opgepikt in het Rat Verlegh Stadion. "Ik denk wel dat het perspectief veranderd is in de zin dat de trainer niet om mij heen kan, denk ik. Verder kan ik er niet te veel over zeggen. Ik weet het niet."

Van Hooijdonk: "Ik denk wel dat het perspectief veranderd is"

Dat zei Van Hooijdonk na zijn heldenrol tegen BN De Stem. De aanvaller werd al vroeg in de wedstrijd binnen de lijnen gebracht omdat zijn concurrent Mario Bilate bij zijn debuut geblesseerd raakte. De van RKC Waalwijk overgekomen aanvaller heeft een hamstringblessure opgelopen en is naar verwachting weken uit de roulatie, waardoor voor Van Hooijdonk voor een langere periode een basisplaats lonkt.

Mits hij blijft, natuurlijk. Met NAC heeft hij de afspraak gemaakt dat hij transfervrij mag vertrekken. "Ik meld mij weer op de club en dan zie ik het wel. Ik heb altijd gezegd dat ik het liefst hier wil blijven. Er moet alleen wel perspectief zijn. Dat kunnen mensen dan egoïstisch vinden en zeggen: hij moet zijn club trouw blijven. Dan denk ik misschien maar een beetje egoïstisch, maar ik wil gewoon beter worden."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd