EasyToys tóch shirtsponsor FC Emmen: "Happy end"

24 september 2020 – Mooi nieuws voor FC Emmen: EasyToys mag komend seizoen tóch de shirtsponsor zijn van de Eredivisieclub. Nadat het eerder nog werd geweigerd door de Nederlandse voetbalbond omdat het bedrijf als sponsor in strijd zou zijn met de goede zeden en het fatsoen, is er in tweede instantie toch goedkeuring gegeven. "Dit is een happy end voor alle partijen", reageert Eric Idema gevat.

EasyToys tóch shirtsponsor FC Emmen: "Happy end"

Dat doet hij tegenover FCUpdate.nl. EasyToys, dat populaire seksspeeltjes verkoopt op internet, wilde graag hoofdsponsor worden van de Drentenaren, maar daar ging de KNVB hoogstpersoonlijk voorliggen. Er kwam in de voetballerij heel veel ophef over – bijvoorbeeld omdat het bedrijf bij FC Groningen al wel sponsor was – en FC Emmen en EasyToys gingen bovendien in beroep. Met succes, want inmiddels ligt er een akkoord met de Nederlandse voetbalbond.

"De KNVB verdient een compliment dat ze open hebben gestaan voor een gesprek", aldus Idema, die met EasyToys vanaf morgen (vrijdag) al op het shirt staat. "Dat is allemaal keurig netjes verlopen. Ze hebben meegedacht en gaan zelfs de statuten aanpassen zodat een bedrijf als wij, vanaf nu altijd is toegestaan. We zijn vooral blij met de erkenning."

Lees ookEasyToys baalt van de KNVB: "Ons geen kans gegeven"

Het in Veendam gevestigde bedrijf, dat meer dan 100.000 bezoekers per dag trekt, wilde een taboe doorbreken met dit sponsorschap, dat FC Emmen naar verluidt minimaal zo'n 350.000 euro per seizoen (!) zou opleveren. Zeker in de coronatijd een zeer welkome opsteker voor de Eredivisieclub, die daarom zonder twijfel blij is met de uitkomst. Overigens profiteerde EasyToys al volop van de hele soap: de bezoekersaantallen gingen door het plafond de laatste week.

"Na het eerste overleg op dinsdag in Zeist zijn de gesprekken woensdag en vanochtend voortgezet en die zijn in een dusdanig goede harmonie verlopen dat we een mooi compromis hebben gevonden", aldus FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers. "En één positief aspect wil ik graag benoemen, namelijk dat er na dinsdag een wederzijdse verdiepingsslag is gemaakt, ook door de KNVB. Deze verdieping en de open communicatie daarbij naar elkaar heeft ertoe geleid dat we tot deze pragmatische oplossing zijn gekomen. Wij zijn als FC Emmen erg blij dat we nu onze overeenkomst met EasyToys kunnen nakomen."

Eredivisie

gerelateerd