Letsch wil het anders doen: "Alles is in Nederland gericht op Ajax"

25 september 2020, 08:40

Thomas Letsch wil voor verandering zorgen in de Eredivisie. De nieuwe trainer van Vitesse, dat met twee zeges goed begonnen is, wil een on-Nederlandse speelstijl introduceren en juist niet met een 4-3-3-systeem opereren.

De Duitser is een vernieuwende trainer die wat anders wil laten zien. "Onze speelwijze zie je in Nederland nog niet echt veel. Ik denk dat meeste teams in de Eredivisie de laatste jaren hetzelfde systeem spelen, gebaseerd op 4-3-3, opbouwen over veel schijven en balbezit", legt de coach uit aan Voetbal International. Zijn spel is meer gebaseerd op het volle bak aanvallen en het gezamenlijk verdedigen.

Zaterdag wacht er een mooie test voor Vitesse, aangezien Ajax dan de tegenstander is. Ook die ploeg staat op zes punten. Letsch heeft gemerkt dat de pijlen in Nederland vooral zijn gericht op Amsterdam. "Alles is hier de laatste jaren georiënteerd op Ajax en daarom denk ik dat het een mooie uitdaging is wat nieuwe ideeën toe te voegen", zegt de trainer. "Waar ik niet tegen kan is dat eeuwige getik achterin, daar kan ik echt boos om worden. Balbezit om het balbezit. Ik eis risico's in het spel." Overigens is Letsch één van de acht leden van Vitesse die positief was getest op corona. Dat was ook de reden dat hij tegen Sparta Rotterdam niet op de bank kon plaatsnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen