Waanzinnige comeback Sparta tijdens horrormiddag Bizot: 4-4

4 oktober 2020, 16:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft een ongekende zondag beleefd op bezoek op Het Kasteel. Na een uitstekende eerste helft gaf de ploeg een 0-4 voorsprong weg tegen Sparta. Zakaria Aboukhlal, Jesper Karlsson en Dani de Wit blonken uit, maar de totale off-day van Marco Bizot zorgde ervoor dat Sparta in een spektakelstuk toch nog langszij kwam. Twee fouten en een rode kaart, waar tevens een penalty uit voortkwam, leverden Sparta drie goals op. Sven Mijnans maakte in de laatste minuut ook nog eens de gelijkmaker.

Op basis van de ranglijst kon deze wedstrijd op voorhand ingedeeld worden in de categorie 'kelderkraker'. AZ had in twee wedstrijden pas twee punten verzameld, terwijl Sparta na drie optredens niet alleen nog puntloos was, maar ook nog eens doelpuntloos. Daarnaast moest AZ het ook stellen zonder Oussama Idrissi, die op het punt staat om een transfer naar Sevilla te realiseren. Voor de openstaande vacature in het elftal koos Arne Slot voor zomeraanwinst Karlsson, die voor een kleine drie miljoen euro overkwam van Elfsborg.

Na het zien van dat kunstje dacht Dani de Wit dat ook wel te kunnen en na een ruim halfuur maakte ook hij zijn tweede doelpunt van de middag door een vrije trap van Fredrik Midtsjø tegen de touwen te koppen. Het leek op slag van rust ook nog 0-5 te worden, nadat Mica Pinto net als in de vorige wedstrijd tegen PEC Zwolle een handsbal maakte in de zestien meter, maar de penaltyspecialist Teun Koopmeiners blijkt ook te kunnen missen; hij trof snoeihard de lat. Geen vijfde treffer en dat bleek uiteindelijk een fatale misser, hoe krankzinnig dat op dat moment ook klonk.

Bizarre comeback

Sparta werd hier dus geholpen door de captain van AZ en kort na rust kregen ze nogmaals hulp uit onverwachte hoek. Bizot speelde een doeltrap te kort in en pakte de bal vervolgens weer in zijn handen. Dat mag uiteraard niet en dat leidde tot een indirecte vrije trap op vijf meter van het doel, waar Adbou Harroui op aangeven van Deroy Duarte, gretig gebruik van maakte: 1-4.

De doelman vond het echter nog niet spannend genoeg en liet zeven minuten later ook toe dat Abels van grote afstand de 2-4 maakte. Wederom zag de door Frank de Boer opgeroepen doelman er hier niet sterk uit. Tot overmaat van ramp werd Bizot net als vorig seizoen tegen Sparta ook nog met rood van het veld gestuurd, toen hij als een bezetene kwam invliegen op zijn tegenstander bij een hoge voorzet. Een strafschop was het gevolg en Lennart Thy benutte dit buitenkansje: 3-4. Was er een historische comeback in de maak? Het antwoord werd 'ja'. 

Om de rampmiddag van de doelman nog iets erger te maken, flikte Sparta het ook nog om de comeback te completeren. De 4-4 in de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam op naam van invaller Sven Mijnans. Door deze geweldige tweede helft is Sparta eindelijk van die hatelijk nul af. Zowel in het aantal doelpunten als in het aantal punten. AZ geeft het net als tegen Fortuna in de laatste minuut weg en speelt daardoor dus voor de derde keer gelijk. Bizot moet dat zich aantrekken, al gold dat eigenlijk voor heel AZ na de pauze.

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta Rotterdam: Benjamin van Leer 4,5; Mica Pinto 5, Michael Heylen 4,5, Bart Vriends 6, Jeffry Fortes 4 (45. Dirk Abels 7); Deroy Duarte 5 (74. Aaron Meijers -), Bryan Smeets 4,5 (45. Sven Mijnans 6), Adil Auassar 6 (81. Laros Duarte -), Abdou Harroui 5; Emanuel Emegha 5 (67. Danzell Gravenberch 6), Lennart Thy 6.

AZ: Marco Bizot 2; Owen Wijndal 5,5, Timo Letschert 6, Pantelis Hatzidiakos 6 (78. Ramon Leeuwin -), Jonas Svensson 5,5; Teun Koopmeiners 5,5, Dani de Wit 7, Fredrik Midtsjø 6,5; Jesper Karlsson 7,5 (78. Hakon Evjen -), Myron Boadu 4,5 (85. Ferdy Druijf -), Zakaria Aboukhlal 7,5 (87. Hobie Verhulst -).

Man of the match: Jesper Karlsson

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen