Gosens bleef Atalanta trouw: "Hier kan ik dromen van EK"

15 oktober 2020, 16:02   Bijgewerkt: 15 oktober 2020, 16:13

Robin Gosens is bij de Italiaanse sensatie Atalanta uitgegroeid tot de grote sensatie in de Serie A. De voormalig linksback van Vitesse en Heracles Almelo stond na zijn sterke prestaties op de radar van diverse internationale topclubs, maar bleef bij Atalanta. Daar hoopt hij zich te verzekeren van een definitieve plek in de selectie van Duitsland.

Voorafgaand aan de topper tegen Napoli sprak Gosens met Sky Sports. "Ik denk dat Inter favoriet is voor de landstitel. Maar als ik meer dan tien keer scoor in de competitie, pakken wij de Scudetto. We hebben veel geleerd na de pijnlijke uitschakeling door Paris Saint-Germain in de Champions League." Afgelopen seizoen groeide Gosens uit tot een van de meest scorende verdedigers van Europa. Met negen treffers kende hij zijn meest trefzekere jaargang ooit. Dit seizoen staat de teller na drie competitieduels op één doelpunt.

Met zijn aanvallende dadendrang speelde hij zich in de kijker van de mondiale top. "Ik vertrekken? Nee, ik ben gebleven omdat ik geloof in het project. Bovendien hoop ik me bij Atalanta in de kijker te spelen bij de bondscoach. Hier kan ik dromen van het EK." Gosens had ook voor het Nederlands elftal kunnen kiezen, maar verkoos een carrière bij Die Mannschaft boven Oranje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen