Duitsland
0 – 0
Hongarije
Portugal
0 – 0
Frankrijk

Miedema trots als all time topscorer van Women's Super League

20 oktober 2020 – Vivianne Miedema kroonde zich afgelopen weekend tot all time topscorer van de Women's Super League in Engeland. De aanvalster van de OranjeLeeuwinnen is pas 24 jaar, maar staat nu al op eenzame hoogte. "De League bestaat al tien jaar en sommige speelsters zijn er al vanaf het begin bij. Dat ik dan als jonkie in drie seizoenen tijd dat record verbreekt, vind ik echt wel speciaal."

Miedema trots als all time topscorer van Women's Super League

Dat vertelt ze tegenover De Telegraaf. In haar eerste jaar maakte ze slechts vier doelpunten namens Arsenal, maar afgelopen seizoen en dit jaar was ze ouderwets on fire en was ze zelfs een keer betrokken bij tien (!) doelpunten in één wedstrijd. "Hopelijk kan ik mijn record nog scherper zetten. Ik wil de lat zo hoog mogelijk leggen voor de rest", aldus de ambitieuze aanvalster, die ooit ook hoopt de honderd doelpunten voor Oranje aan te tikken (nu 69).

Met aan aflopend contract in het vooruitzicht wordt er in Engeland al veel gesproken over haar toekomst, die vermoedelijk bij Arsenal ligt – al kan ze niets beloven. "Ik zit volgens mij in een prima positie om er een nieuwe deal uit te slepen. Hopelijk blijft Arsenal zich ook doorontwikkelen, dan zie ik mezelf niet zo snel weggaan. Maar you never know", aldus Miedema.

Eredivisie

gerelateerd