Slot zag AZ kansen missen: "Begon me lichtjes te frustreren"

1 november 2020, 23:54   Bijgewerkt: 2 november 2020, 00:03

Aan nieuw puntenverlies in de Eredivisie dacht Arne Slot niet tegen RKC Waalwijk, maar de coach werd tijdens het duel van AZ toch wel enigszins onrustig. AZ won met 3-0, maar de laatste twee goals vielen laat. Slot vindt dat AZ meer met de vele kansen moet doen.

AZ kwam op 1-0 en miste vervolgens veel kansen én een penalty. De bevrijdende 2-0 viel twintig minuten voor tijd. "Het begon me alweer lichtjes te frustreren hoeveel kansen we gemist hadden. Maar goed, uiteindelijk hebben we hele mooie goals gemaakt en ik ben ook blij dat we de nul gehouden hebben. Ik dacht nog: hoeveel kansen hebben wij nodig om tot goals te komen?", vroeg Slot zich af bij de NOS.

AZ boekte in de zevende speelronde eindelijk de eerste zege, na zes keer op rij gelijkgespeeld te hebben. Kansen missen was de afgelopen tijd het verhaal van bijna elke wedstrijd voor AZ. "Het vervelende is dat ik op een andere manier voetbal ben gaan kijken. Er zijn heel veel ploegen die zonder veel kansen te krijgen goals maken, maar wij hebben er heel veel nodig. Maar ik ben heel blij dat mijn team in staat is om zoveel kansen te creëren. Het kan niet anders dan dat we meer van die kansen gaan benutten."

Echt reden voor kritiek was er dan ook niet van Slot."Vandaag hebben we gewonnen en dat is dik verdiend. We hebben heel goed gevoetbald, hebben niets weggeven en steeds druk op ze gehouden en daarbij prachtige goals gemaakt. Vandaag zijn er weinig verbeterpunten op te noemen."

Lees ook: AZ boekt langverwachte eerste driepunter op machteloos RKC

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen