Oranje tegen Spanje met speciale boodschap op het shirt

9 november 2020, 20:28   Bijgewerkt: 9 november 2020, 22:42

Het Nederlands elftal zal woensdag tegen Spanje iets anders voor de dag komen dan normaal. Op de shirts van Oranje zal namelijk een speciale boodschap worden gezet, meldt de KNVB. Dat heeft alles te maken met de strijd tegen racisme en discriminatie.

Op de shirts van Oranje is dan namelijk de boodschap #OneLove te lezen. Het is bijna een jaar geleden dat het Nederlands elftal zich verenigde en uitsprak tegen discriminatie. Dat gebeurde kort nadat Ahmad Mendes Moreira van Excelsior tegen FC Den Bosch racistisch werd bejegend. Tijdens de interland tegen Estland (19 november) zette de selectie het statement kracht bij door via Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong te wijzen naar de huidskleur van beide spelers.

Nu dat een jaar geleden is, gaat Oranje dus weer een boodschap delen. Dat gebeurt met de tekst #OneLove op het shirt tegen Spanje. 'OneLove is de naam van de campagne waarmee de KNVB, samen met de overheid, racisme en discriminatie een halt wil toeroepen', aldus de voetbalbond. 'Samen met meer dan zestig partners uit de voetbalwereld spreekt de KNVB zich uit vóór verbinding en tégen discriminatie, in welke vorm dan ook.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen