FIFA: Zidane niet bestraft op basis televisiebeelden

Ger
10 juli 2006, 13:44

Zinedine Zidane heeft zijn rode kaart in de WK-finale niet op basis van televisiebeelden gekregen. Dat heeft de FIFA maandag in een officiële verklaring laten weten. De vierde official, Luis Medina Cantalejo, zou de overtreding van Zidane zelf hebben waargenomen.

Raymond Domenech, de coach van Frankrijk, was na afloop van het duel woedend over het wegsturen van Zidane. Volgens Domenech werd het incident enkel waargenomen op televisiebeelden, waarna scheidsrechter Horacio Elizondo alsnog werd ingeseind. "Dit is een nieuwe regel die blijkbaar zomaar even is ingevoerd", aldus Domenech.

Volgens de reglementen van de wereldvoetbalbond is het niet toegestaan om tijdens een wedstrijd televisiebeelden te gebruiken. FIFA-woordvoerder Andreas Herren probeerde maandag de zaak te sussen. "De beslissing is zeker niet genomen op basis van bewijzen verkregen door videobeelden. De vierde official zag het incident met eigen ogen en heeft de scheidsrechter daar via de koptelefoon van op de hoogte gesteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen