KNVB wil begin 2021 opvolger Wiegman bekend maken

1 december 2020, 20:24

De KNVB wil begin 2021 een opvolger klaar hebben staan voor bondscoach Sarina Wiegman. De bond heeft een profiel opgesteld waar de nieuwe trainer van de Oranje Leeuwinnen aan moet voldoen en sluit niet uit dat het bij een grote naam uitkomt. Daarbij wordt onder meer aan gedacht Jill Ellis, voormalig bondscoach van de Verenigde Staten. 

Wiegman, die sinds januari 2017 aan het roer staat bij Oranje en onder meer het EK van 2017 won en de finale van het WK 2019 haalde, vertrekt na de Olympische Spelen van aankomende zomer om aan de slag te gaan als bondscoach van Engeland. De KNVB is al druk bezig een vervanger te vinden, zo vertelde KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee aan Veronica. "We hebben inmiddels met de spelers en betrokkenen rond het team gesproken. We gaan nu een lijst met namen opstellen en dan hopen we begin volgend jaar duidelijkheid te hebben. Ruim voor de Spelen moet het rond zijn."

Een mogelijke opvolger zou de Engelse Jill Ellis zijn. De coach zit momenteel zonder functie en gaf eerder al aan open te staan voor een internationale uitdaging. "Als Ellis graag wil, dan zal ze zeker op de lijst komen", bevestigt Van der Zee. "Voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland zou het mooi zijn als het een vrouw wordt, maar niet per definitie. We willen kwaliteit." Hij vervolgt: "Het belangrijkste is: je moet het vrouwen voetbal snappen. Dan is alles mogelijk. Toen we eind 2016 Arjan van der Laan lieten opvolgen door Wiegman was het een heel andere wereld dan nu. Het moet Sarina overtreffen."

Lees ook: USA-succescoach Ellis sluit opvolging Wiegman vooraf niet uit

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen