Opnieuw domper AZ: Martins Indi rest van dit jaar 'out'

12 december 2020, 16:24   Bijgewerkt: 12 december 2020, 17:28

AZ heeft opnieuw een forse domper moeten incasseren. Verdediger Bruno Martins Indi (28) staat namelijk de rest van dit kalenderjaar buitenspel met een blessure aan zijn 'aangezicht'. De achterhoedespeler is inmiddels succesvol geopereerd, maar zijn uiteindelijke herstel zal dus nog minimaal enekel weken duren.

Dat heeft AZ bekend gemaakt zaterdagmiddag. Martins Indi werd in het met 2-1 verloren duel met HNK Rijeka voortijdig naar de kant gehaald met een hoofdblessure, nadat hij in botsing was gekomen. De medische staf constateerde dat de centrumverdediger een jukbeenblessure heeft overgehouden aan de misère in Kroatië. Hoewel AZ vanwege de privacaywetgeving daarover niks mag communiceren, meldt het wel dat hij niet meer in actie komt dit kalenderjaar en het dus een hoofdblessure is.

Zodoende mist AZ de achterhoedespeler in elk geval in de Eredivisie tegen FC Twente, Willem II, Vitesse en FC Utrecht. In het nieuwe kalenderjaar treffen de Alkmaarders achtereenvolgend PEC Zwolle, PSV, ADO Den Haag, Feyenoord, FC Utrecht en Ajax. Wanneer Martins Indi weer aansluit bij de selectie van Pascal Jansen, is nog onduidelijk.

Zeker is dat de blessure van Martins Indi een hele forse domper is voor Jansen, aangezien de Alkmaarders achterin niet al te veel keuze hebben. Ron Vlaar zit nog altijd in de lappenmand, terwijl Timo Letschert al meermaals door de man viel. Ook Ramon Leeuwin voldoet niet aan het gewenst niveau, waardoor Teun Koopmeiners regelmatig achterin heeft gespeeld. Voor dit weekend lijkt dat door de schorsing van Fredrik Midtsjø. BMI ontbrak dit weekend overigens sowieso bij AZ: hij was namelijk geschorst na zijn rode kaart van vorige week.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen