Gong ambitieus na knieblessure: "Ik moet nu doorbreken"

15 december 2020, 10:54

Niet Oussama Tannane, Riechedly Bazoer, Sondre Tronstad of Matus Bero is de duurste aankoop van Vitesse in de laatste jaren, maar Hilary Gong (22). Twee miljoen euro betaalden de Arnhemmers voor de diensten van de buitenspeler, toch kon hij door blessureleed nog geen goal maken. "Bij Vitesse moet ik nu doorbreken.Zo voelt dat. Ik ben eindelijk fit."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Na veel en zwaar blessureleed aan met name zijn knie, is Gong eindelijk volledig hersteld. "De komende maanden moet ik eindelijk laten zien wat ik kan", weet Gong, die nog tot en met 2022 vastligt in Arnhem. "Met Gods wil lukt dat. Ik kan aan de zijkanten spelen, of voorin. Maar ik moet nog altijd geduld hebben. Ik mis ritme. Twee jaar zonder voetbal is gewoon erg lang. Het is verschrikkelijk lang."

De kruisbandblessure bracht hem een hele lange revalidatie. "Ik ben twee keer geopereerd. Dat heeft me heel ver teruggeworpen. Revalideren van zo'n blessure kost ontzettend veel tijd. Het is erg vervelend dat ik nooit van waarde kon zijn voor Vitesse", aldus Gong. "Vitesse is top, hoor. De club heeft me heel erg goed opgevangen. Ze doen alles voor me. Ook bij mijn blessure. Daar heeft de club mij ook echt doorheen geholpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen