Lamprou 'superblij' met statistieken: "Geeft kracht"

22 december 2020 – Kostas Lamprou verkeert in uitstekende vorm onder de lat bij RKC Waalwijk. De keeper legt op basis van het verwachte aantal tegendoelpunten op Remko Pasveer van Vitesse na de beste cijfers af. Maandag werd hij geconfronteerd met die cijfers.

Lamprou 'superblij' met statistieken: "Geeft kracht"

Afgelopen weekend kreeg de Griekse doelman tegen PSV nog vier goals om de oren, het grootste aantal in één wedstrijd dit seizoen. "Ik moet eerlijk zeggen: ik ben best wel chagrijnig wakker geworden", vertelde Lamprou aan de NOS. Toch stond hij maandag weer met een lach op het trainingsveld. "Het leven gaat door, hè? Ik heb het er doordeweeks over met mijn vriendin: ik kan niet wachten tot het weekend is om lekker te gaan voetballen."

De NOS rekende uit dat Lamprou op basis van xG tegen (Expected goals tegen, het verwachte aantal tegendoelpunten op basis van het aantal kansen van de tegenstander en de kwaliteit van de doelpogingen) 25,2 tegengoals zou moeten hebben geïncasseerd. In werkelijkheid zijn dit er slechts 20. Dat betekent dat de doelman 5,2 doelpunten heeft voorkomen, een aantal dat alleen Remko Pasveer kon overtreffen.

"Ik volg niet alle statistieken, al zie ik links en rechts natuurlijk dingen voorbij komen", reageerde Lamprou wanneer hij zijn cijfers te horen kreeg. "Ik ben enorm blij dat ik dat hoor en het geeft me kracht om nog harder te werken. Ik ben superblij; het is belangrijk voor het team, maar ook voor mezelf." RKC staat momenteel dertiende, vier punten boven de degradatiestreep. Lamprou heeft er vertrouwen in dat de Waalwijkers zich ook dit seizoen veilig zullen spelen. "We moeten gewoon scherp zijn en de foutjes die we tegen PSV hebben gemaakt eruit halen. Dan ben ik gewoon overtuigd dat we goede resultaten kunnen boeken."

Vanmiddag sluit RKC het kalenderjaar 2020 af met de uitwedstrijd tegen concurrent Fortuna Sittard. Om 16:30 uur wordt er afgetrapt.

Eredivisie

gerelateerd