Beerens maakt einde aan voetballoopbaan

24 december 2020, 11:43

Roy Beerens heeft een einde gemaakt aan zijn carrière als profvoetballer. Zijn contract bij Vitesse liep nog door tot de zomer van 2021, maar de aanvaller had weinig perspectief meer in Arnhem. De partijen hebben donderdagochtend samen besloten om per direct uit elkaar te gaan.

Dat nieuws bracht Vitesse donderdag naar buiten, nadat eerder op de ochtend al bekend werd dat de club wilde breken met de speler. Onder Leonard Slutsky belandde de aanvaller op een zijspoor en ook onder zijn opvolger Thomas Letsch lukte het Beerens niet meer om de trainer te overtuigen.

"De voetbalwereld heeft mij fantastische herinneringen opgeleverd", blikte Beerens terug op de clubwebsite. "Ik heb prijzen gewonnen, bij mooie clubs gespeeld, ervaring opgedaan in het buitenland en het Nederlands elftal gehaald. Het was een prachtige tijd, maar ik kies er nu bewust voor om te stoppen. De komende tijd ga ik uitzoeken hoe ik de toekomst wil invullen. Zeker is wel dat ik, nu ik meer tijd heb, ga genieten van mijn zoontje, die in de jeugdopleiding bij PSV speelt."

Roy Beerens begon zijn loopbaan bij PSV, dat hem nog een half seizoen verhuurde aan NEC. Verder speelde hij bij sc Heerenveen, AZ, Hertha BSC, Reading en sinds 2018 bij Vitesse. Op 11 augustus 2010 maakte hij zijn debuut in Oranje, als invaller tegen Oekraïne (1-1). Een jaar later zou hij zijn tweede en laatste interland spelen tegen Duitsland (3-0 verlies).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen