Topclubambities AZ: "Er blijft altijd een top 3 voor mij"

30 december 2020, 07:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ beleefde een uiterst roerig kalenderjaar. De Alkmaarders zagen hun race om de titel bruut worden afgestopt vanwege het coronavirus en startte wisselvallig aan het nieuwe seizoen, met veel puntverlies tot gevolg. Als klap op de vuurpijl moest hoofdtrainer Arne Slot ook nog eens vertrekken nadat hij met Feyenoord had gesproken over komend seizoen. Oud-spelers Barry van Galen en Kees Luijckx blikken terug op het bewogen jaar. 

AZ bombardeerde zichzelf dit jaar meer dan eens tot topclub en hoopt snel die status te krijgen. Daar kan Van Galen zich in gesprek met het Algemeen Dagblad niet in vinden. "Ik zou dat ook wel zeggen als AZ, maar het blijft altijd de top 3 voor mij. Ook na dit jaar. Als AZ weer een keer een slecht seizoen heeft, is het gewoon weer voor iedereen de top 3. Vroeger lachten ze een beetje om AZ, maar dat is wel weg.'' Van Galen ziet die verandering steeds duidelijker. "Ze zien AZ nu echt als een bedreiging. Ze denken van: 'shit, dat AZ haakt nog steeds aan'."

Het viel Luijckx op hoe er werd gereageerd op het ontslag van Arne Slot. "Ik was verbaasd dat mensen de beslissing om Slot te ontslaan een emotionele vonden. Ik vond het juist voor het grootste deel rationeel. Hoe de mensen daar op reageerden, dat was juist emotioneel. Ik heb interviews gelezen van mensen van wie ik dacht: ze zijn echt geraakt over wat er in Alkmaar is gebeurd. Je moet nu alleen wel sterk in je schoenen blijven staan. En blijven presteren.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen