Transfertwist in Den Bosch: Lumu na 24 uur al vertrokken

14 januari 2021, 12:06   Bijgewerkt: 14 januari 2021, 12:17

De turbulente carrière van Jeroen Lumu heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De 25-jarige aanvaller werd woensdag binnengehaald door FC Den Bosch en heeft amper 24 uur later de club alweer verlaten. 'Jeroen Lumu is toch zijn wilde haren niet verloren. Bij FC Den Bosch geldt: graag of niet. Wij wensen Jeroen veel succes in zijn verdere carrière', luidt de korte mededeling van de club.

FC Den Bosch maakte woensdag bekend dat Lumu op op amateurbasis bij de club zou aansluiten. "Jeroen is een meer ervaren speler die op verschillende plekken in de aanval uit de voeten kan. Zo'n speler kunnen we bij FC Den Bosch goed gebruiken. Hij is een prima aanvulling op de aanvallers die we al in huis hebben. Lumu blijft in elk geval tot het einde van het seizoen bij FC Den Bosch. Daarna wordt er gekeken of we de samenwerking verlengen", was manager voetbalzaken Jan Gösgens in zijn nopjes met de komst van het gevallen talent.

Maar om onbekende reden is Lumu alweer vertrokken uit Den Bosch. "Als ik normaal had gedaan in mijn leven, was ik gewoon de beste van de allerbesten geworden. Maar ik kan niet normaal doen, dat is mijn grootste probleem", zei hij onlangs nog in een interview met Voetbal International. Een oude vos verleert zijn streken niet, zo blijkt wel.

In een generatie met onder meer Tonny Vilhena, Nathan Aké en Riechedly Bazoer gold Lumu met afstand als allergrootste talent. Met het Nederlands elftal onder 17 kroonde hij zich in 2012 tot Europees kampioen. Niets leek hem in de weg te staan nadat hij als zestienjarige debuteerde in de hoofdmacht van Willem II. Vanaf dat moment ging de loopbaan van Lumu echter bergafwaarts. Lumu kwam daarna uit voor Ludogorets (Bulgarije), sc Heerenveen, FC Dordrecht, St. Pölten in Oostenrijk, het Turkse Samsunspur, Dehli Dynamos (India), Petrolul Ploiesti (Roemenië), FC Arouca (Portugal) en FC Saburtalo (Georgië).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen