Goudhaantje Aboukhlal: "Móét ready zijn om in te vallen"

18 januari 2021 – AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal brak zaterdagavond als invaller de ban tegen ADO Den Haag en bezorgde met zijn twee goals de Alkmaarders de overwinning. De buitenspeler baalt dat hij nog altijd geen basisplaats heeft, maar probeert die frustratie niet mee te nemen in zijn invalbeurten. "Hoe vervelend ik het ook vind om op de bank te zitten, ik probeer die teleurstelling sinds een tijdje om te zetten in positiviteit."

Goudhaantje Aboukhlal: "Móét ready zijn om in te vallen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Je móét ready zijn om in te vallen. Dat kan niet als je teleurgesteld bent, dat levert negatieve energie op", weet Aboukhlal, die het uiteraard wel betreurt dat hij niet speelt. "Zo lang ik vind dat het niet terecht is, heb ik er moeite mee. Ik kan de volgende dag op de training weer alles geven, dan kan je het niet aan mij zien. Maar het irriteert mij wel."

Voor Aboukhlal zat het dit seizoen tot dusver tegen. Eerst kreeg hij corona toen een basisplaats in het verschiet slag. "En thuis tegen Napoli mocht ik starten en speelde ik lekker. Ik hoopte die lijn door te trekken, maar twee dagen later was de trainer opeens ontslagen", zei de aanvaller over het vertrek van Arne Slot. Ook met diens opvolger Pascal Jansen kan de international van Marokko overigens goed opschieten, gezien hun eerdere relatie bij PSV.

"We hebben een goede band, maar die houden we gescheiden", zei Aboukhlal over Jansen, die een rol heeft gehad in diens transfer van PSV naar AZ. "Als ik in de basis wil komen, dan moet ik zoveel mogelijk rendement zien te halen en proberen beslissend te zijn. Zoals zaterdagavond ja."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd