Bayern en Leipzig zegevieren en grijpen de macht

20 januari 2021, 22:30   Bijgewerkt: 20 januari 2021, 23:57

In het kader van de landstitel hebben Bayern München en RB Leipzig zichzelf woensdag een goede dienst bewezen. De regerend kampioen won op bezoek bij buurman FC Augsburg met 0-1, maar gemakkelijk ging het niet. Leipzig rekende tegelijkertijd af met seizoensverrassing Union Berlin.

Augsburg - Bayern 0-1

Bayern had niet lang nodig om de ban te breken bij Augsburg. Al na dertien minuten kreeg het een strafschop en dat buitenkansje werd verzilverd voor Robert Lewandowski. Hij was later in de eerste helft ook dicht bij zijn tweede goal, maar raakte de paal. Bayern was de betere ploeg en kreeg wat kansen, maar imponeerde niet echt. Omdat het naliet om afstand te nemen van Augsburg, kon de thuisploeg nog terugkomen in de wedstrijd. Benjamin Pavard maakte hands en daardoor kreeg Augsburg een kwartier voor tijd een penalty. Alfred Finnbogason schoot de bal tegen de paal en hielp Bayern daarmee aan een overwinning. Bayern staat nu bovenaan met vier punten meer dan RB Leipzig. Voor Manuel Neuer had de wedstrijd nog een speciaal tintje. Hij hield voor de 196ste keer in de Bundesliga 'de nul' en evenaarde daarmee het record van Oliver Kahn.

RB Leipzig - Union Berlin 1-0

Achtervolger Leipzig zegevierde vanavond eveneens en herstelde zich daarmee van twee keer puntenverlies op rij. Emil Forsberg maakte twintig minuten voor tijd de enige goal. Union is dit seizoen een sensatie in de Bundesliga en staat knap zesde, maar kon vanavond geen vuist maken. Het mocht niet mopperen dat het bij 1-0 bleef. De grootste kans was na de goal van Forsberg voor Dani Olmo, maar hij schoot over. Union was zes duels op rij ongeslagen en heeft die reeks dus zien eindigen. Leipzig staat tweede met drie punten meer dan Bayer Leverkusen. De formatie van Peter Bosz klopte Borussia Dortmund dinsdag op knappe wijze.

FCUpdate.nl volg je nu ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen