Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

ErediVisie: Baaszoer, Dry januari, Sébastien-Sebastian

25 januari 2021 – Het Eredivisie-weekend kreeg met Feyenoord – AZ een heerlijke kers op de taart, maar de taart zelf was niet geweldig. Weinig doelpunten, weinig groots spektakel en weinig fraais, maar gelukkig wél genoeg om over na te praten. Zoals elke week bespreken we de opvallendste zaken van de afgelopen speelronde in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

ErediVisie: Baaszoer, Dry januari, Sébastien-Sebastian

Riechedly Baaszoer
Als inschuivende verdediger hervindt Riechedly Bazoer in Arnhem het voetbalgeluk. Week in week uit neemt hij Vitesse op sleeptouw. Het succes van de ploeg van trainer Thomas Letsch is voor een significant deel toe te schrijven aan Bazoer. Met een geweldige pegel bezorgde hij Vitesse zaterdag de zege tegen FC Groningen. Het schot was zo hard dat de arbitrage niet had gezien dat de bal via de onderkant van de lat over de doellijn was gegaan. Gelukkig was er een VAR aanwezig. Na een paar lastige jaren gaat het Baaszoer weer voor de wind. Vreemd zou het niet zijn als Frank de Boer zijn voormalig oogappeltje binnenkort een uitnodiging stuurt voor het Nederlands elftal. 

Sébastien held, Sebastian schlemiel
De overwinning van Ajax in Fortuna Sittard had nogal wat voeten in aarde. Meer dan gedacht. Dat er gewonnen werd, kwam mede door Sébastien Haller. De Franse spits van Ajax maakte na een uur – terwijl Lisandro Semedo op de grond lag – het winennde doelpunt. Het eerste doelpunt kwam ook al op naar van spits Sebastian, maar dan wel die in dienst van Fortuna Sittard. Middels een ongelukkig eigen doelpunt bracht hij de Amsterdammers op voorsprong en toen hij vlak voor tijd ook nog een dubieuze rode kaart pakte, was hij definitief de schlemiel. Sébastien de held, Sebastian de schlemiel. 

Dry januari
Waar veel drinkers in de maand januari het de glazen met alchol laten staan, leek het dit weekend ook dry januari. Alleen in Tilburg en Rotterdam werd volop gescoord, op de andere velden in het land hield de doelpuntenproductie niet over. Een derde van alle ploeg (ADO Den Haag, FC Groningen, RKC Waalwijk, sc Heerenveen, FC Twente en Sparta Rotterdam) kwam helemaal niet tot scoren, terwijl nog eens een derde slechts één goal produceerde. Gelukkig voor zij die toe zijn aan een fijn bokbiertje of goed glas wijn én de voetballiefhebbers is dry januari bijna voorbij. 

Hans de Koning te rijk
"Zo ga je met een goed gevoel naar huis", glimlachte Hans de Koning na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en VVV-Venlo voor de camera van ESPN. Zijn ploeg won verrassend met 0-1 op bezoek in Enschede dankzij een late treffer van invaller Torino Hunte. Zodoende namen de Limburgers drie belangrijke punten mee naar huis. Het team van De Koning sluipt stiekem weg bij de degradatiezone. Inmiddels is het verschil met de zestiende plek acht punten in het voordeel van VVV en dat zal zorgen voor blije gezichten in de Koel. 

Slimme zet in de Domstad
FC Utrecht had bij de komst van John van den Brom het doel om meer jeugd de kans te geven in de A-selectie. Daar kwam tot dusver weinig van terecht, maar de laatste tijd maakt René Hake meer ruimte voor jonge spelers. Tommy St. Jago heeft zijn basisplaats teruggekregen en tegen Sparta Rotterdam zorgde Othmane Boussaid voor de beslissing. De twintigjarige middenvelder staat vrijwel nooit in de basis, maar mocht ook niet vertrekken en liet met zijn treffer zien waarom. Met Remco Balk (19), Benaissa Benamar (23) en Hidde ter Avest (23) kwamen er jonge spelers met potentie naar de Domstad deze transferwindow. Er lopen nog genoeg andere talenten rond in de Domstad, krijgt jeugd dan nu eindelijk een echte kans? 

En dan nog even dit...

Boadu slaat in toppers toe

Reza racet iedereen voorbij

Poortwachter Van der Water

Eredivisie