'Brobbey op weg naar Leipzig, gesprekken al gevoerd'

3 februari 2021, 21:40

Brian Brobbey vertrekt bij Ajax komende zomer, maar dat heeft niets te maken met de houding van de Amsterdammers. Diens zaakwaarnemer heeft benadrukt dat het gevoel van de spits doorslaggevend was en niet de instelling van Ajax. De komst van Sébastien Haller speelde evenmin mee bij Brobbey, die naar verluidt in de belangstelling staat van RB Leipzig

Volgens De Telegraaf en Voetbal International hoopt RB Leipzig de jonge spits in navolging van Julian Rijkhoff over te nemen van de Amsterdammers. De kans is zelfs 'groot' dat Brobbey gaat tekenen bij de Bundesliga-club, dat nadrukkelijke belangstelling heeft en al meerdere gesprekken voerde met het talent. Onduidelijk is of er al een akkoord is tussen beide partijen, eerder vandaag werd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379582/brobbey-verlaat-ajax-in-deze-zomer-hebben-er-alles-aan-gedaan/,_blank,de breuk met Ajax wel officieel gecommuniceerd].

Volgens zaakwaarnemer José Fortes, die werkt onder de vlag van Mino Raiola, heeft die beslissing niets met Ajax te maken. "We verwijten Ajax nul. Ajax heeft er echt alles aan gedaan. Met het voorstel was ook weinig mis", verzekert de belangenbehartiger tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem heeft ook de komst van Sébastien Haller geen invloed gehad. "Nee, ook niet. Brian maakt deze keuze op basis van zijn gevoel. Daar kan Ajax niks aan doen."

Dat laatste lijkt bijna ondenkbaar, aangezien het perspectief met de komst van de Fransman flink is verminderd. Volgens Fortes is er 'nog niet met andere club gesproken', maar dat bericht lijkt eveneens onjuist. Brobbey speelde tot dusver zes officiële wedstrijden in het eerste van Ajax, waarin hij tweemaal scoorde en een assist af. Recentelijk maakte hij in een invalbeurt tegen Willem II het verschil namens de ploeg van Erik ten Hag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen