Gisteren gemist: Lang en Memphis blinken uit, zege voor PSV

7 februari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 23:49

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 6 februari.

PSV boekt moeiteloze en ruime thuiszege op zwak FC Twente

PSV heeft zaterdagavond mede dankzij twee doelpunten van Donyell Malen een probleemloze zege geboekt op FC Twente: 3-0. De Eindhovenaren zaten voor rust al op rozen (2-0) en Twente kon het de thuisploeg ook na de theepauze niet meer lastig maken. De gasten eindigden het duel met tien man; Luka Ilic kreeg direct rood na een stevige charge op Eran Zahavi.

Titelstrijd voor Vitesse ver weg na nieuw puntenverlies

Vitesse heeft zaterdag een 1-0 nederlaag geleden op bezoek bij Heerenveen. Met het derde puntverlies op rij lijkt het de titelstrijd definitief te moeten staken. Na een zwakke eerste helft van beide ploegen (Remko Pasveer stopte nog wel een strafschop van Joey Veerman) bood de tweede helft iets meer vertier. Beide ploegen kregen de nodige kansen, maar Heerenveen was uiteindelijk het meest slagvaardig met het late doelpunt van Henk Veerman: 1-0.

Ronaldo gidst Juventus naar zakelijke zege in kraker

Juventus heeft zaterdagavond het gat met koploper Inter teruggebracht tot vijf punten. Met Matthijs de Ligt als invaller won de regerend kampioen van Italië de kraker tegen AS Roma. Zonder zich overmatig in te spannen boekte Juventus een 2-0 zege. Cristiano Ronaldo leidde de overwinning in.

Club Brugge dendert door dankzij matchwinner Lang

Noa Lang was zaterdagavond andermaal belangrijk voor Club Brugge. De koploper van de Jupiler Pro League zegevierde door twee doelpunten van de Nederlander met 0-2 op bezoek bij Waasland-Beveren. Door de overwinning blijft de ploeg van trainer Philippe Clement op koers voor de tweede landstitel op rij.

Manchester United dondert door laat doelpunt van roze wolk af

Manchester United heeft verzuimd in punten gelijk te komen met Manchester City. Diep in de extra speeltijd van het thuisduel met Everton liep het team van trainer Ole Gunnar Solskjaer tegen puntenverlies aan. Dominic Calvert-Lewin dompelde Manchester United in rouw door in extremis de 3-3 te maken. Donny van de Beek bleef de hele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg.

Reddende engel Varane geeft Zidane wat meer lucht

De positie van Zinédine Zidane als trainer van Real Madrid zal ook de komende tijd onderwerp van gesprek blijven in Spanje, maar de Madrileense formatie heeft zaterdag een nieuwe teleurstelling weten te voorkomen. Ternauwernood, want op bezoek bij hekkensluiter Huesca ontsnapte Real Madrid dankzij Raphaël Varane aan puntenverlies: 1-2.