KNVB helder: "Bij code rood wordt er gewoon niet gevoetbald"

6 februari 2021, 23:52

Jan Bluyssen wist vrijwel meteen wat hem te doen stond toen het KNMI voor zondag code rood afgaf. De manager competitiezaken van de KNVB gooide het volledige programma in de Eredivisie en Eerste Divisie eruit. Voor Ajax - FC Utrecht, FC Groningen - Feyenoord, Willem II - ADO Den Haag, VVV-Venlo - Sparta Rotterdam, Helmond Sport - Almere City en Telstar - NAC Breda zal daardoor een nieuwe speeldatum gevonden moeten worden.

"Het klinkt raar in deze bijzondere situatie met duels zonder publiek, maar bij code rood wordt er gewoon niet gevoetbald", licht Bluyssen in een interview met het Algemeen Dagblad toe waarom alle voor zondag geplande wedstrijden zijn afgelast. De manager competitiezaken erkent dat het in het al drukke seizoen een lastig karwei wordt om nieuwe speeldata te vinden voor de zes wedstrijden.

"Dat wordt weer een flinke legpuzzel. Maar er zijn nog mogelijkheden op dagen als er in de Champions League, Europa League of KNVB-beker wordt gespeeld. Als onze duels maar een half uur voor aanvang van de Champions League of Europa League zijn afgelopen. Verder is er in de derde week van april nog midweeks ruimte. Laten we hopen dat Ajax tegen FC Utrecht dan gespeeld wordt. Want dan zit Ajax nog in de Europa League. Dat is goed voor het Nederlands voetbal", spreekt hij zijn hoop uit.

Even dachten Bluyssen en zijn collega's dat Ajax tegen FC Utrecht nog door kon gaan. "Bij code rood en de huidige situatie met corona zitten veel mensen thuis. Wat is dan lekkerder dan een leuk potje voetbal onder een dicht dak van de ArenA? De teams van Ajax en FC Utrecht konden we zaterdag in een hotel onderbrengen. Maar zo werkt het toch niet", vertelt hij. "Zelfs als er geen fans welkom zijn, dan moeten er nog altijd wel 350 mensen naar die wedstrijd. Ik heb het dan bijvoorbeeld over productiemedewerkers van televisie, journalisten, stewards en agenten. Wij als KNVB nemen ook voor die mensen onze verantwoordelijkheid. Dat lijkt me duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen