Dembélé looft werkwijze van coach Koeman: "Is geweldig"

15 februari 2021, 10:50

Ousmane Dembélé heeft fraaie complimenten gegeven aan het adres van Ronald Koeman. De Franse buitenspeler lijkt eindelijk eens écht het vertrouwen te krijgen van een coach in dienst van FC Barcelona en is bovendien over een langere periode fit. "De manier waarop Koeman de selectie op persoonlijk vlak aanstuurt, is geweldig."

Dat vertelt de buitenspeler op de website van de UEFA. "We zijn fysiek in topvorm. Iedereen is blij met Koemans' komst en met het werk dat hij doet", looft Dembélé. "We zijn halverwege het seizoen en we strijden dit seizoen nog om drie hoofdprijzen te winnen." De ploeg speelt nog in La Liga (tweede), Copa del Rey (halve finale, 2-0 achter tegen Sevilla) en dus de achtste finales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain dinsdagavond.

Dembélé kijkt uit naar de wedstrijd tegen de koploper van zijn thuisland. "Ik heb nog geen contact gehad met de Franse spelers uit de selectie, nee. Maar het wordt een mooie wedstrijd. Presnel Kimpembe is een belangrijke speler geworden voor PSG en Kylian Mbappé, iedereen weet wat hij kan", aldus de buitenspeler, die aangeeft dat er niet meer gesproken wordt over de Remontada van BArcelona in 2017. "Omdat we weten dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. PSG is namelijk een van de kanshebbers voor de Champions League-winst."

Ook ging de Fransman in op zijn eigen ontwikkeling in zijn periode op Camp Nou. "Fysiek heb me het meest ontwikkeld. Toen ik hier kwam was ik heel erg kwetsbaar. Mijn manier van trainen, het voorbereiden op wedstrijden: het is allemaal veranderd", aldus Dembélé, die nog wel blessuregevoelig is. "Ik word volwassener. Ook al heb ik drie jaar lang fysieke problemen gehad, dat hoort erbij in de voetballerij. Je moet blijven lachen in het leven."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen