Ervaringsdeskundige Lucius: "PSV moet van Olympiakos winnen"

18 februari 2021 – PSV heeft de wind momenteel even niet in de zeilen: uitgeschakeld in de KNVB Beker, een forse achterstand in de Eredivisie, veel blessures en zeker geen overtuigend veldspel. Dat komt niet bepaald gelegen zo vlak voor het belangrijke treffen met Olympiakos in de zestiende finales van de Europa League. Ook oud-PSV'er Theo Lucius ziet dat het niet allemaal als vanzelf gaat in Eindhoven. FCUpdate.nl sprak met hem over het treffen met de Grieken.

Ervaringsdeskundige Lucius: "PSV moet van Olympiakos winnen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Na de 3-1 nederlaag in De Kuip en de bekeruitschakeling tegen Ajax, volgde afgelopen weekend een 2-2 gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag. PSV verkeert momenteel niet in de beste vorm en dat brengt wat teweeg in Eindhoven. "Er is een hoop onrust en ongenoegen onder de supporters. Dat neemt niet af als jij geen goed resultaat boekt", aldus Lucius, die in 2003 voor PSV in Griekenland trefzeker was. Met zijn goal werd AEK Athene (0-1) verslagen, een resultaat waar Roger Schmidt donderdagavond van zal dromen. 

Sterke tegenstander
"Door overwinningen op Olympiakos krijg je iedereen weer rustig en dat is hoe het hoort op De Herdgang." Met de Griekse ploeg treffen de Eindhovenaren een sterke opponent. Olympiakos bezet momenteel met 57 punten uit 22 wedstrijden de eerste plaats in de Griekse Super League. Het laat nummer twee Aris FC, met 43 punten, ver achter zich. Olympiakos verloor afgelopen weekend pas voor de eerste keer, maar deed dat wel in de beladen derby tegen Panathinaikos (2-1).

Ook Lucius weet van de goede prestaties in Piraeus, maar wordt er niet direct warm of koud van. "Ze kunnen het heel goed doen, prima. Maar PSV is PSV en hoort gewoon van Olympiakos te winnen." Enerzijds heeft dat volgens hem te maken met het kwaliteitsverschil en anderzijds met het feit dat PSV een topclub is in Nederland. "Dan moet je een ronde verder komen tegen Olympiakos, hoe dan ook", aldus een stellige Lucius. Van onderschatting zal derhalve geen sprake zijn. "PSV zit niet echt in een flow en zal alle zeilen moeten bijzetten om een goed resultaat te halen. Op het moment dát je resultaat boekt, heb je ook weer draagvlak voor de komende tijd." 

Griekse heksenketel zónder fans
In de groepsfase kruiste PSV de degens al met een andere Griekse ploeg, PAOK Saloniki. Na een pijnlijke 4-1 nederlaag in Thessaloniki, was de return in Eindhoven van levensbelang. Daarin boog PSV een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning waardoor de weg naar de volgende ronde weer open lag. Na zeges op Granada CF en Omonia Nicosia eindigde PSV uiteindelijk als koploper in groep E. Olympiakos was in eerste instantie actief in de Champions League. De Grieken eindigden met drie punten op de derde plaats in een groep met Manchester City, FC Porto en Olympique Marseille -  wie het op doelsaldo versloeg.

Op bezoek bij PAOK was er voor PSV geen publiek aanwezig vanwege de huidige coronapandemie en ook tegen Olympiakos blijven de tribunes nog logischerwijs leeg. Lucius weet uit 2003 echter nog hoe het is om in een goed gevuld Grieks stadion te spelen. "Daar zaten 50.000 mensen bij en nu niemand dus dat is een groot verschil", herinnert hij zich. Lucius herinnert zich de passie bij de Griekse voetbalsupporters. "Die sfeer is gewoon geweldig, de supporters zijn fanatiek en dat is leuk", vertelt hij. "Alleen het brengt wel een bepaalde druk met zich mee. Als de supporters achter je team gaan staan dan heb je al een extra boost en dat hebben ze daar op dit moment niet. Ik denk dat dat wel een voordeel is."

Door: Joris Gemen

Reacties

PSV

gerelateerd