Spoorboekje: Europa League-duels en OranjeLeeuwinnen

18 februari 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 18 februari.

Specials

Ervaringsdeskundige Lucius: "PSV moet van Olympiakos winnen"

PSV heeft de wind momenteel even niet in de zeilen: uitgeschakeld in de KNVB Beker, een forse achterstand in de Eredivisie, veel blessures en zeker geen overtuigend veldspel. Dat komt niet bepaald gelegen zo vlak voor het belangrijke treffen met Olympiakos in de zestiende finales van de Europa League. Ook oud-PSV'er Theo Lucius ziet dat het niet allemaal als vanzelf gaat in Eindhoven. FCUpdate.nl sprak met hem over het treffen met de Grieken.

Overzicht: deze Nederlanders zijn actief in de Europa League

De zestiende finales in de Europa League staan voor de deur. Ajax en PSV vertegenwoordigen het Nederlandse voetbal in het toernooi, maar ook bij de andere clubs in de knockout-fase zijn Nederlanders actief. FCUpdate.nl zet ze voor je op een rijtje.

Wedstrijden

Olympiakos Piraeus - PSV (18:55 uur)

In Griekenland begint de knock-out-fase voor PSV in de Europa League. De Eindhovenaren komen vanavond Bruma tegen, die vorig seizoen nog in Eindhoven speelde. PSV kan niet beschikken over de geblesseerde Cody Gakpo en de zieke Mohamed Ihattaren. Daar tegenover staat dat Mario Götze weer terug is en zijn eerste minuten van 2021 kan maken. Hij is ook nodig, want Olympiakos staat bovenaan in Griekenland en zal een geduchte tegenstander zijn.

België - Oranje Leeuwinnen (20.00 uur)

De vorige interlands van het Nederlands vrouwenteam waren wedstrijden in de EK-kwalificatie. Vanaf vandaag begint de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio van komende zomer. De eerste oefeninterland is een ontmoeting met de Belgische vrouwen, terwijl er ook nog gespeeld gaat worden tegen Duitsland. Nederland staat vierde op de wereldranglijst, terwijl België zeventiende staat. Wie is sterker in Brussel?

Real Sociedad - Manchester United (18:55 uur)

Bij een ronde Europa League hoort natuurlijk ook een echt topaffiche, zoals Real Sociedad tegen Manchester United. De Basken overleefden een poule met Napoli, AZ en Rijeka en kunnen vandaag aan de bak tegen de Engelsen. United moet het overigens doen zonder de geblesseerde Donny van de Beek. De ploeg is uit op eerherstel na het puntenverlies tegen West Bromwich Albion in de Premier League. Sociedad won juist de voorgaande twee duels.

Lille - Ajax (21:00 uur)

Wanneer het avontuur in Griekenland begint voor PSV, zal Ajax zich gaan voorbereiden op de kraker tegen Lille. Ajax zal van goede huize moeten komen om te winnen bij de Fransen, die slechts één keer hebben verloren in hun eigen stadion. Het komt met Sven Botman een oude bekende tegen die op weg is naar de Europese top. Vervelend voor Ajax is dat er met Andre Onana, Sébastien Haller, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch vier basisspelers niet bij zijn.

Voetbal op tv

18.55 uur: Olympiakos - PSV, RTL 7, live verslag van Europa League-duel

18.55 uur: Rode Ster Belgrado - AC Milan, ESPN 5, live verslag van Europa League-duel

18.55 uur: Dynamo Kiev - Club Brugge, ESPN 4, live verslag van Europa League-duel

20.00 uur: België - Oranje Leeuwinnen, SBS 9, live verslag van de oefeninterland 

21.00 uur: Lille OSC - Ajax, RTL7, live verslag van Europa League-duel

21.00 uur: Benfica - Arsenal, ESPN 1, live verslag van Europa League-duel

21.00 uur: Granada - Napoli, ESPN 4, live verslag van Europa League-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen