Marokko
0 – 0
Spanje

Ten Hag vol vertrouwen, maar verwacht wel zware klus tegen Lille

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 februari 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag is vol vertrouwen in een goed resultaat tegen OSC Lille in de zestiende finales van de Europa League donderdagavond, maar beseft dat het een moeilijke klus wordt. De ploeg werd vorig seizoen weliswaar twee keer en met ruime cijfers verslagen, maar desondanks wordt het ditmaal niet eenvoudig. "Met name de thuiswedstrijd (3-0 jaar) was geflatteerd vorig seizoen."

Ten Hag vol vertrouwen, maar verwacht wel zware klus tegen Lille

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat zei de coach tijdens de persconferentie. "De tweede wedstrijd (0-2 winst) hebben we wél verdiend gewonnen", blikte Ten Hag terug op vorig jaar in de groepsfase van de Champions League. "Maar Lille heeft een hele goede ploeg. Ze hebben het team bij elkaar kunnen houden en doorontwikkeld. Ze zijn stijgende, dus dat is een mooie klus voor ons. Wij zullen beter moeten zijn dan vorig seizoen."

Toch heeft Ten Hag wél veel vertrouwen in een goed resultaat. "Onze speelstijl ligt hun niet. Wij moeten goed zijn, want hun verdediging is nog beter dan vorig seizoen", vond de coach, die alle spelers die meereizen met Ajax naar Frankrijk kan inzetten. "Er zijn geen twijfelgevallen, iedereen die mee is, kan ook spelen."

Uiteraard geldt dat voor de achtergebleven Sébastien Haller niet, die niet-ingeschreven thuiszit. "Hij voegt heel veel toe aan ons aanvalsspel, maar zonder hem hebben we ook goede resultaten gehaald. In het recente en langere verleden. Dus we kunnen ook zonder hem een goede voorhoede opstellen", zei Ten Hag over de afwezigheid van Haller.

Talentvolle Rensch
Verder ging het ook over Devyne Rensch, die door de afwezigheid van Noussair Mazraoui vermoedelijk in de basis begint. "Zijn spelintelligentie is heel goed en met name zijn onverstoorbaarheid. Het gemak waarmee hij zijn wedstrijden speelt, is heel knap op die leeftijd", vond de oefenmeester, die desondanks nog altijd achter de komst van Sean Klaiber staat. "Daardoor kon Rensch heel veel minuten maken bij Jong Ajax en zich zo snel ontwikkelen."

Verder werd Ten Hag nog gevraagd naar waarom Ajax Botman afgelopen zomer liet vertrekken. "Wij hebben gewoon twee hele goede linker centrale verdedigers in onze selectie, die vooral ook heel goed bij Ajax passen. Daar zat hij net achter. Maar je zag duidelijk wel de potentie", zei de trainer, die dan ook niet verrast is door de goede ontwikkeling van Botman. Wel moet hij zich nog ontwikkelen in het verdedigende aspect als er meer ruimte ontstaat op het veld. "Maar ik denk dat hij een goede stap heeft gezet. Het is mooi om te zien hoe hij zich op deze manier staande houdt."

Lees ookBotman over zomertransfer: "Die keuze pakt heel goed uit"

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd