Slowakije
0 – 2
Spanje
Zweden
1 – 0
Polen

Volendam kantelt duel met Jong Ajax in spectaculair slot

23 februari 2021 – FC Volendam heeft dinsdagavond voor ongetwijfeld de meest spectaculaire slotfase van het Eerste Divisie-seizoen gezorgd. De ploeg leek tegen Jong Ajax op een nederlaag af te stevenen, maar wist in de laatste minuut twee (!) keer te scoren. Het won met 3-2, nadat het in de 85e minuut nog met 0-2 achter stond. 

Volendam kantelt duel met Jong Ajax in spectaculair slot

De weersomstandigheden van de afgelopen weken waren de oorzaak van de voetballoze weken in Volendam. 'Volendamse batterijen opgeladen', schreef de club dan ook in de voorbeschouwing op de eigen website. Gezien de verhoudingen klopte dat ook: de thuisploeg had in de eerste helft de controle, al leverde dat niet heel veel kansen - en zo dus een ruststand van 0-0 op. 

Die kansen waren er wel in de tweede helft, maar dit keer vooral voor Jong Ajax. Na een kwartier was het Naci Ünüvar die daar voor het eerst gebruik van wist te maken. Hij zette binnen de zestien een assist van Sontje Hansen om in de openingstreffer. De tweede goal ontstond uit een goed uitgespeelde aanval en kende de zeventienjarige Kian Fitz-Jim als eindstation. De middenvelder maakte zijn eerste treffer in het betaald voetbal en leek de wedstrijd daarmee op slot te gooien.

Toch werd het nog even spannend via Zakaria El Azzouzi. De oud-Ajacied werkte een door Darius Johnson verlengde voorzet van Feyenoord-huurling Francesco Antonucci binnen en bracht Volendam daarmee terug in de wedstrijd. Enkele kansen volgden nog, maar de gelijkmaker leek uit te blijven. Leek, want een nieuwe verlengde voorzet van Antonucci werd in de allerlaatste minuut binnengeschoten door Samuele Mulattieri. De slotfase werd nog krankzinniger toen Jong Ajax direct na de aftrap de bal verspeelde. El Azzouzi strafte de fout af en schoot Volendam zelfs nog naar de overwinning. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd