Letsch kijkt uit naar bekerduel: "Ik wil naar De Kuip"

1 maart 2021 – Vitesse speelt aankomende dinsdag de halve finale van de KNVB-beker tegen Vitesse. De ploeg van Thomas Letsch zal op en top in orde moeten zijn om het verschil te maken tijdens deze cruciale wedstrijd. De voorbereidingen voor dit spektakel worden dan ook niet licht genomen.

Letsch kijkt uit naar bekerduel: "Ik wil naar De Kuip"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"We willen niets aan het toeval overlaten", vertelt Vitesse coach Letsch tegenover De Gelderlander. Dat blijkt uit de getroffen voorbereidingen voor de halve finale tegen VVV-Venlo. Zo hebben de Arnhemmers een hotel geboekt, zodat ze volledig gefocust kunnen zijn ten opzichte van de grote wedstrijd. Diverse topclubs bereiden zich op die manier voor op een kraker.

Vitesse neemt geen halve maatregelen. Zo is er bijvoorbeeld ook getraind op strafschoppen. "Natuurlijk willen we de klus al voor het einde klaren, maar alles telt. Wij willen naar de finale. Ik wil op 18 april in De Kuip zitten. Ik moet er niet aan denken dan voor de televisie te zitten. Dit is voor ons, iedereen bij Vitesse, ontzettend belangrijk."

Vitesse is de grote favoriet. Dat weten de Arnhemmers zelf ook, ze hebben als toegevoegde waarde namelijk ook nog een volledig fitte selectie. "Dat is van ongekende luxe", vertelt Letsch. Als generale repetitie konden beide teams al een onderling duel spelen in de Eredivisie, deze werd gewonnen door Vitesse met 4-1. Een knappe zege, die volgens Letsch ook zijn invloed zal hebben op de wedstrijd van dinsdag. "In grote lijnen zal de speelwijze van beide teams hetzelfde zijn. Dat kan ook niet anders. We zijn op driekwart van het seizoen. Dan hebben teams een vast concept."

Toch brengt het volgens de trainer geen gemakzucht, de grote overwinning van dit weekend. "Iedereen weet dat de belangen groot zijn. Iedereen moet op en top zijn. En dat besef zie ik ook in de groep. VVV zal zeker weer het middenveld vol zetten. En ze zullen in de omschakeling willen toeslaan."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd