Gisteren gemist: Ajax en Barça naar finale, Milan morst punten

4 maart 2021, 00:30   Bijgewerkt: 3 maart 2021, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 3 maart.

Ajax simpel naar bekerfinale na zege in Friesland

Nadat Ajax eerder FC Utrecht, AZ en PSV al van de bekerdromen beroofde, is ook SC Heerenveen aan dat illustere rijtje toegevoegd. Door doelpunten van Davy Klaassen, Dusan Tadic en David Neres was het met 0-3 te sterk. Daardoor is het inmiddels in alle competities al achttien wedstrijden op rij ongeslagen en dendert het door naar de finale. Daarin mag Ajax het op 18 april opnemen tegen Vitesse om zo alsnog de bekertitel te prolongeren.

Barcelona bewerkstelligt bizarre Remontada en haalt bekerfinale

Weer is het FC Barcelona gelukt om in de Copa del Rey door het oog van de naald te kruipen. Voor de vijfde keer dit seizoen had de ploeg van Ronald Koeman een verlenging nodig om een duel tot een goed einde te brengen, maar wederom liep het goed af. Na extra tijd werd er met 3-0 gewonnen van Sevilla en dat was na de 2-0 nederlaag in Sevilla genoeg om de finale te bereiken.

Opnieuw averij Milan, invaller Karsdorp goud waard

AC Milan heeft opnieuw averij opgelopen in de Serie A. De titelkandidaat kwam in eigen huis tegen Udinese pas in de allerlaatste seconde langszij (1-1) tegen Udinese, waar Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar in de basis begonnen. Concurrent Inter zal de wedstrijd van de stadsgenoot met veel plezier hebben bekeken: Stefan de Vrij en consorten kunnen een reuzenstap zetten richting de landstitel.

Lille verdedigt koppositie ternauwernood, ook zege PSG

Lille OSC heeft zich in de slotminuten van het thuisduel tegen Olympique Marseille naar een overwinning geknokt. Dankzij twee treffers in blessuretijd boekte de Franse koploper een uiterst zwaarbevochten zege, waardoor het met hangen en wurgen de koppositie in de Ligue 1 verdedigde. Bij Paris Saint-Germain werd getreurd.

Man City kan in zetel naar titel na opnieuw puntenverlies United

Manchester United heeft voor de derde keer op rij gelijkgespeeld zonder tot scoren te komen. De Mancunians zagen daarmee de achterstand op rivaal Manchester City opnieuw oplopen. City lijkt door een dramatische avond van de concurrenten in een zetel op weg naar het kampioenschap.

Gemiste penalty Weghorst komt Wolfsburg duur te staan in beker

Het is woensdag absoluut niet de avond van Wout Weghorst geworden in de DFB-Pokal. De spits van VFL Wolfsburg kreeg in de eerste helft tegen RB Leipzig de kans om de 0-1 te maken, maar faalde vanaf de penaltystip. In het restant van de wedstrijd trok Leipzig aan het langste eind: 2-0.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen