'Ihattaren belooft beterschap; contractgesprekken geparkeerd'

4 maart 2021, 09:33   Bijgewerkt: 4 maart 2021, 09:50

Mohamed Ihattaren grijpt zijn laatste kans bij PSV met beide handen aan. Woensdag meldde de veelbesproken middenvelder zich - keurig op tijd - op de training, waarbij hij beloofde beter zijn best te doen. De onderhandelingen over zijn contract, dat nog tot de zomer van 2022 loopt, zijn voorlopig uitgesteld, zodat Ihattaren zich volledig op het voetbal kan concentreren.

Met dat nieuws kwam het Eindhovens Dagblad donderdagochtend. 'Ihattaren beloofde beterschap en leek volgens betrokkenen niet enorm onder de indruk van de kwestie die zelfs PSV - Ajax overschaduwde', schreef de krant over de situatie van de middenvelder. Hij werd bij de topper buiten de selectie gelaten. 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen', schreef de club in [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380830/psv-geeft-tekst-en-uitleg-over-afwezigheid-ihattaren/,_blank,een statement]. 

Volgens het ED is er nu een punt gezet achter het incident. 'Het talent gaf tegenover Schmidt aan voor zijn kansen in de komende tien wedstrijden te willen gaan. De trainer trok een streep onder de zaak en geeft Ihattaren de kans om zichzelf opnieuw te bewijzen.' Inmiddels proberen spelers, stafleden en directie Ihattaren weer te helpen en heeft ook zaakwaarnemer Mino Raiola, die eerder nog uithaalde naar PSV, met de speler gesproken over zijn gedrag. Ihattaren is weer een optie voor de wedstrijd van aanstaande zondag (Fortuna Sittard-uit), 'hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat hij in die wedstrijd direct gaat starten'. 

Een ander probleem dat rond Ihattaren speelde, het niet verlengen van zijn contract, is voorlopig geparkeerd. 'Ihattaren gaat eerst proberen in vorm te komen in het team van Schmidt en aan het einde van het seizoen of daarna wordt opnieuw bekeken of hij bijvoorbeeld tot juli 2025 bij kan tekenen.' Het ED schat die kans echter niet groot in en stelt dat een verkoop het meest aannemelijke scenario is, wanneer de omstandigheden niet veranderen. 'PSV kan op basis van de huidige verbintenis van Ihattaren in de komende zomer nog wel een transfersom voor hem vragen, maar geen megabedrag, omdat zijn huidige contract nog maar tot medio 2022 loopt.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen