Promes met Spartak Moskou ouderwets on fire tegen Vilhena

7 maart 2021 – Quincy Promes (29) heeft in zijn tweede optreden na zijn comeback zijn visitekaartje afgegeven bij Spartak Moskou. Viel zijn rentree vorige week met een nederlaag nog compleet in het water, had de van Ajax overgekomen aanvaller met zijn ploeggenoten zondagmiddag geen enkel mededogen met het Krasnodar FK van Tonny Vilhena (6-1).

Promes met Spartak Moskou ouderwets on fire tegen Vilhena

Promes, in het verleden bijzonders succesvol met Spartak Moskou, nam het tweede doelpunt voor zijn rekening en was aangever bij de derde goal, die na een uur voetballen door Aleksandr Sobolev werd gemaakt. Hij had ook het eerste doelpunt voor zijn rekening genomen en hoewel de bezoekers tussendoor ook hadden gescoord, was met de 3-1 uit de assist van Promes het duel wel beslist.

Daarmee was de lijdensweg voor Vilhena nog niet voorbij: toen de voormalig Feyenoorder tien minuten voor tijd werd gewisseld, was het namelijk al 5-1 via Jordan Larsson en Ezequiel Ponce. De voormalig NEC'er zorgde na Vilhena's wissel ook nog voor de zesde goal van Spartak Moskou, bij wie Jorrit Hendrix doelpuntenmaker Promes op dat moment overigens al was komen vervangen.

De oud-Ajacied is met zijn goal en assist van de nul af en stijgt bovendien naar de derde plaats in Rusland. Daarmee blijft hij in de race voor de tweede landstitel in dienst van Spartak Moskou. Komende week treft het bovendien Dinamo Moskou: de club tegen wie Promes in zijn loopbaan de meeste doelpunten maakte (6). Wordt vervolgd.

Premier League

gerelateerd