'Cambuur moet vrezen voor vertrek De Jong en Booy'

11 maart 2021, 16:57

SC Cambuur gaat nog altijd glansrijk aan kop van de Eerste Divisie, toch dreigt er onrust: de eerdere bestuurscrisis die afgewend leek, speelt namelijk opnieuw op. Voormalig voorzitter Ype Smid wordt mogelijk toch aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen, waar directieleden Ard de Graaf en Gerald van den Belt zich niet in kunnen vinden. Succescoach Henk de Jong en technisch directeur Foeke Booy hebben hun toekomst verbonden aan dat duo.

Dat schrijft Voetbal International althans. Hoe zat dat ook alweer precies? Erevoorzitter Ype Smid was door Stichting Cambuur als kandidaat naar voren geschoven om weer voorzitter van de RvC te worden, maar dat viel verkeerd bij De Graaf en Van den Belt. Smid besloot mede daarom om het aanbod af te wijzen, het Stichtingsbestuur zou opstappen en De Graaf en Van den Belt zouden contractverlenging krijgen. Daarover is echter nog geen akkoord bereikt in Leeuwarden.

De Jong en Booy balen flink van de situatie. Laatstgenoemde heeft zelfs een aflopend contract in de komende zomer. "We hebben goede gesprekken gehad over de komende jaren en ik zou hier graag blijven. Maar als de directie vertrekt, zie ik voor mezelf geen toekomst bij Cambuur", verbindt de technisch manager zijn toekomst aan die van de twee directieleden van de club.

De Jong heeft weliswaar een verbintenis tot en met de zomer van 2022, maar schaart zich achter de woorden van Booy. Ook hij wil best een nieuwe verbintenis tekenen, maar het aanblijven van De Graaf en Van den Belt is 'van groot belang'. "Want het succes van Cambuur is van ons allemaal, van supporter tot directeur", aldus de oefenmeester. Ongetwijfeld krijgt de bestuurlijke opgelaaide onrust nog een staartje in Leeuwarden.

Lees terug: Dreigende Cambuur-crisis van baan: Smid komt toch niet

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen