Seinen bijna op groen voor Robben: "Hij is nog zo goed"

19 maart 2021, 15:56

Het heeft lang geduurd, maar een rentree van Arjen Robben bij FC Groningen is eindelijk aanstaande. De buitenspeler is nadrukkelijk op de weg terug en traint gedeeltelijk met de selectie mee. Robben kwam tot dusver slechts twee keer in actie, maar kan mogelijk op korte termijn weer meespelen. Danny Buijs is positief over zijn herstel.

Tegenover RTV Noord gaat Buijs in op de situatie van Robben. Wanneer maakt de routinier zijn rentree? "Ik hoop over een paar weken uiteraard", zegt de hoofdcoach. "Het traject waar hij nu in zit, heeft nog een paar weken nodig. Ik hoop vooral dat we het nog mee gaan maken en dat het gaat lukken. Maar we moeten niet te snel gaan, waardoor het misschien fout kan gaan. Hoe gretig we ook zijn, met hemzelf voorop. We moeten wel vasthouden aan wat het beste is."

"Hij volgt nog voornamelijk een individueel programma, maar doet af en toe mee aan een aantal onderdelen van de groep", zegt Buijs. "Het is zeker positief. Buiten zijn enorme gedrevenheid laat hij zien waarom hij op het hoogste niveau heeft gespeeld, want hij beschikt nog steeds over buitengewone kwaliteiten", ziet de oefenmeester. "Iedereen ziet in zo'n trainingsvorm al heel snel hoe goed hij nog is. Op dat vlak hoeft niemand daaraan te twijfelen. We maken hem nu zo'n negen maanden mee op de club, maar het spat er nog enorm vanaf."

Robben begint volgens Buijs weer de vruchten te plukken van het harde werken. "Het mooiste voor hem, is dat hij weer lekker op het veld staat en weer lekker in de groep komt", zegt de trainer. "Je ziet ook dat het afstraalt op de groep. Het is natuurlijk niet alleen voor ons als staf, maar voor de spelers helemaal fantastisch om met zo'n speler in een partij te zitten of tegenover hem te staan. Je ziet het in de ogen van de spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen