Ten Hag over loting: "Dit is een Champions League-affiche"

19 maart 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt enorm uit naar het tweeluik met AS Roma. De oefenmeester ziet het als een zware opgave, maar ook als een mooie kans voor de talenten om zich te ontwikkelen. "Dit is een Champions League-affiche", vond de coach van de Amsterdammers.

Ten Hag over loting: "Dit is een Champions League-affiche"

Dat zei hij op het clubkanaal van Ajax. "Daar verheug ik me op, een geweldig affiche tussen twee traditionele clubs", zei Ten Hag, die het geen zware of niet-zware loting vond. "Bij de laatste acht van Europa zijn geen zwakkere tegenstanders. Het is vaak in evenwicht, de vorm van de dag gaat het bepalen. AS Roma is souverein door de poulefase heen gekomen, heeft Shakhtar Donetsk verslagen. Het is een sterke ploeg, wij moeten ook sterk zijn."

Ten Hag wilde met name dat laatste benadrukken, dat Ajax vooral zelf zich moet ontwikkelen in het tweeluik. "We zijn bezig om een sterk team te bouwen voor de komende jaren. Dit soort wedstrijden geeft een prikkel en kan dat proces verrsnellen. Die uitdaging gaan we graag aan. We hebben hoge ambities en zijn blij dat we er weer bij zijn, dat er continuïteit inzit", aldus Ten Hag.

Ajax

gerelateerd