'Koeman heeft toch beet: Wijnaldum tekent voorcontract bij Barça'

21 maart 2021 – Georginio Wijnaldum (30) werd al maandenlang gelinkt aan een transfer naar FC Barcelona, maar in de laatste weken kwam er steeds meer nieuws naar buiten dat de overgang toch geen doorgang zou vinden, mede vanwege de doorbraak van talent Ilaix Moriba (18). Vanuit Engeland komen dan toch opnieuw de verhalen dat hij wél naar Catalonië vertrekt: het voorcontract zou al zijn getekend.

'Koeman heeft toch beet: Wijnaldum tekent voorcontract bij Barça'

Dat schrijft The Times althans. De aanvoerder van het Nederlands elftal beschikt over een aflopend contract bij Liverpool en kan daarom komende zomer gratis naar een nieuwe club verkassen. Door de financiële problemen kan Wijnaldum de ideale versterking zijn voor het middenveld van de Catalanen.

Inmiddels zou Wijnaldum zijn knoop hebben doorgehakt, aldus het Engelse medium, en zelfs een voorcontract hebben getekend. Hij moet dan ook de eerste echte aankoop worden van de nieuw verkozen voorzitter Joan Laporta. Ook Manchester City-verdediger Eric García (20) keert in de zomer terug en ook in Memphis Depay is veel interesse. Met drie transfervrije aankopen kan de selectie van Koeman alsnog een flinke impuls krijgen in de zomer.

Wijnaldum zou de keuze uiteindelijk hebben doorgehakt om opnieuw onder Koeman te voetballen, met wie hij bij het Nederlands elftal ook een goede relatie had. De afgelopen vijf jaar speelde hij bij Liverpool, dat hem in 2016 overnam van Newcastle United. Eerder diende Wijnaldum ook voor PSV en Feyenoord en speelde in de jeugd Sparta Rotterdam. 

Premier League

gerelateerd