Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Hertha stuurt oud-Feyenoorder weg na homofobe uitspraken

6 april 2021 – Hertha BSC heeft per direct afscheid genomen van Zsolt Petry. De 54-jarige doelman moet zijn spullen pakken na een interview in de rechts-conservatieve krant Magyar Nemzet, waarin hij enkele homofobe en xenofobe uitspraken deed.

Hertha stuurt oud-Feyenoorder weg na homofobe uitspraken

Zo bekritiseerde Petry zijn landgenoot Péter Gulácsi voor het steunen van het homohuwelijk en het verdedigen van LGBT-rechten. "Ik begrijp niet waarom Péter opkomt voor homoseksuelen, travestieten en mensen met andere genderidentiteit", zei de voormalig doelman van Feyenoord, die zich ook kritisch uitliet over het Europese migratiebeleid. "Ik begrijp niet hoe Europa moreel zo diep kan zinken. De morele neergang zie ik niet graag, maar als je niet van migratie houdt, ben je voor liberalen meteen een racist."

Petry kan na door zijn uitspraken op zoek naar een nieuw club. Tijdens zijn carrière als doelman stond hij een jaar bij Feyenoord op de loonlijst. Als keeperstrainer was hij werkzaam bij SC Paderborn, 1899 Hoffenheim en de laatste jaren Hertha BSC.

Bundesliga

gerelateerd