PSV verrast: "We werden compleet overvallen hierdoor"

6 april 2021 – Er is dinsdag definitief besloten dat er fans aanwezig mogen zijn bij alle Eredivisie-wedstrijden in speelronde 30, die niet dit weekend maar volgende week wordt gespeeld. PSV vindt het een goede zaak dat er fans terug mogen keren, maar is wel verbaasd door de werkwijze. De club had dit nieuws totaal niet zien aankomen.

PSV verrast: "We werden compleet overvallen hierdoor"

Bij PSV tegen FC Groningen mogen 4.000 fans de tribunes betreden. Hoe PSV dat gaat organiseren, weet de club zelf ook niet. "Vooropgesteld, het is hartstikke mooi dat het weer kan. Alleen is er voorafgaand aan dit besluit geen enkel overleg met ons geweest, dus op dit moment is weinig te zeggen hoe we het gaan organiseren", zegt commercieel directeur Frans Janssen tegen het Eindhovens Dagblad. "Daarop zijn we gewoon nog niet voorbereid, moet ik in alle eerlijkheid zeggen."

De clubleiding zal dus nog om tafel moeten over hoe de club het gaat organiseren. "Wij werden vanmiddag compleet overvallen door het bericht", aldus Janssen. "We hebben bijvoorbeeld gelezen dat mensen maximaal 24 uur van tevoren getest moeten zijn, maar het is onduidelijk wie daarvoor nou verantwoordelijk is en wie daarop toeziet. Wordt dat de KNVB? Is het PSV zelf? Wie we van onze supporters kunnen uitnodigen, weet ik nog helemaal niet. We hebben 26.000 seizoenkaarthouders, die we allemaal enorm waarderen. Of er bijvoorbeeld bubbels zijn in het stadion weten we ook niet."

Opmerkelijk is overigens dat PSV tegen Groningen volgende week zaterdag om 20.00 uur begint, terwijl de avondklok om 22.00 uur ingaat. Dat betekent dat de fans niet op tijd thuis zouden zijn. "Het lijkt erop dat dit heel snel is besloten, waarbij de clubs nog niet geïnformeerd zijn."

Eredivisie

gerelateerd