Ten Hag genoot ondanks verlies van optreden van Ajax

8 april 2021, 23:36

Ajax-trainer Erik ten Hag baalde flink van de nederlaag die Ajax in eigen huis opliep tegen AS Roma (1-2), maar de coach kon zijn ploeg weinig verwijten. De oefenmeester zag dat de Amsterdammers beter waren dan de Italianen en zeker meer hadden verdiend. "Het was een goede wedstrijd, een goede teamprestatie. Ik kan ermee leven wat mijn team heeft laten zien, dat geeft voldoening. Op die voet moeten we verdergaan."

Daarmee doelde de oefenmeester overigens op het vertoonde spel van Ajax en niet op de uitslag. "Want dat is heel vervelend. Elke nederlaag is vervelend. Het is een tijd geleden dat we verloren, maar het doet wel pijn. Maar dat gebeurt in sport", baalde Ten Hag. "We hadden de wedstrijd in handen, hadden op 2-0 kunnen komen en dan kantelt de wedstrijd."

Onnodig, oordeelde Ten Hag. "We laten ze ontsnappen", vond hij over de nederlaag. Dat was mede vanwege de gemiste strafschop van Dusan Tadic. "Het is geen automatisme of zomaar een zekerheid. Jammer dat hij deze mist, het raakt de wedstrijd." Ook over de blunder van Kjell Scherpen was hij duidelijk. "Dat is inherent aan het voetbal. Voetbal is een spel van fouten."

En dus speelde Ajax een goede wedstrijd, maar heeft het een hele slechte uitgangspositie voor de return in Rome. "Een nederlaag in een thuiswedstrijd omdraaien, is heel moeilijk. Maar het is nog niet verloren", hield hij vast aan de goede wedstrijd die Ajax op de mat legde. "We zijn pas op de helft. We hebben gezien dat we op hun niveau meekunnen, dat we onze wil kunnen opleggen. Op 1-0 konden we onze voorsprong vergroten, dat biedt perspectief, maar het zal heel zwaar worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen