Makaay over Van der Kuijlen: "Dat zou een mooi eerbetoon zijn"

25 april 2021, 12:31

Roy Makaay vindt het een goed idee dat de topscorerstitel in de Eredivisie vernoemd wordt naar Willy van der Kuijlen. De topscorer aller tijden van de Nederlandse competitie overleed eerder deze week op 74-jarige leeftijd. Een dergelijk eerbetoon is volgens de voormalig topspits zeer op zijn plaats, zo liet hij weten bij Goedemorgen Eredivisie.

"Dat zou een mooi eerbetoon zijn", stelt Makaay na een vraag van presentator Milan van Dongen. "In Spanje heb je bijvoorbeeld de Trofeo Pichichi. Het zou toch geweldig zijn om die trofee in Nederland naar Van der Kuijlen te vernoemen", vervolgt Makaay, die zijn doelpunten zelf maakte namens Vitesse, CD Tenerife, Deportivo La Coruña, Bayern München en Feyenoord.

Van der Kuijlen maakte namens PSV liefst 311 doelpunten en is daarmee nog altijd topscorer aller tijden van de Eredivisie. "Helaas heb ik daar zelf geen actieve herinneringen aan, maar ik heb hem een paar keer ontmoet bij PSV. Een heel aardig en vriendelijke man met een geweldige staat van dienst. De beelden uit Eindhoven waren prachtig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen