Van Hanegem over Ziyech: "Ik snap niet dat hij niet speelt"

27 april 2021 – Hakim Ziyech is na zijn eerdere succesvolle campagne met Ajax nu wederom te zien in de halve finales van de Champions League. Dinsdag neemt hij het met zijn ploeg op tegen Real Madrid, al is het de vraag of de aanvallende middenvelder speeltijd gaat krijgen. Willem van Hanegem hoopt van wel.

Van Hanegem over Ziyech: "Ik snap niet dat hij niet speelt"

De Kromme gaat bij het Algemeen Dagblad in op de lastige situatie van Ziyech. "Ik snap gewoon niet dat hij niet speelt'', zegt hij. "Ziyech is de ideale speler om snelle jongens weg te sturen. Werner is snel, maar die trainer Tuchel wil het allemaal anders doen. Terwijl hij bij Paris Saint-Germain wel een manier vond om alle creatieve spelers op te stellen.''

Marco van Basten was afgelopen weekend hard in zijn advies voor de speler. "Die Werner speelt echt slecht, maar die komt er toch veel vaker in? Het systeem is niet goed voor Ziyech", zei hij bij Rondo. "Dan moet je als Ziyech zeggen: 'Weet je wat? Ik moet pleite'. Dit schiet helemaal niet op zo. Daarmee zeg ik niet dat het slecht is van Ziyech of de trainer, maar het functioneert gewoon zo niet."

Van Hanegem is het niet eens met dat advies. "Ik zou het nog even aankijken, hoor. Als deze jongen nog een eerlijke kans krijgt, pakt hij hem", denkt Van Hanegem. Ziyech heeft nog een contract tot 2025 bij Chelsea.

Premier League

gerelateerd